İç Organ Yağlanması
En tehlikeli yağlanma türü olan iç organ yağlanması nedir ve nasıl önlenebilir?
En tehlikeli yağlanma türü olan iç organ yağlanması nedir ve nasıl önlenebilir?
Atriyal Fibrilasyon (kısaca AF veya A Fib de denir) kalbin yukarı odacıkları veya kulakçıklarındaki elektrik itkilerinin iletiminde bir sorunun neden olduğu yaygın bir kalp ritim bozukluğudur.
Atrial çırpınımın tedavisi birkaç nedenle önemlidir. Düzensiz ve hızlı atan kalp, kalp kaslarını güçsüzleştirilebilir ve bu kasların genişlemesine ya da esnemesine neden olabilir.
Bazı atrial çırpınım belirtileri, acil tıbbi değerlendirme gerektirir.
Maze (labirent) yöntemi, atrial çırpınım için cerrahi bir tedavidir. Maze yöntemi sıklıkla, koroner arter baypas ve kapak onarımı ya da replasmanı gibi diğer gerekli kardiyak ameliyatlarıyla birlikte uygulanır.
Atrial çırpınım, kalbin iki üst odacığının (kulakçıklar), kalbin iki alt karıncığıyla koordineli olmayan bir şekilde kaotik ve düzensiz atmasıdır. Atrial çırpınım, kalbin vücutta zayıf kan akışına ve kalp çarpıntısı, nefes yetmezliği ve takatsizlik g
Düzenli bir kalp atışı sırasında kalbin yukarı iki odacığı (kulakçıklar), vücuda kan pompalaması için kalbi tetikleyen bir elektrik sinyali gönderir. Atriyal çırpınım, elektrik sinyali düzensiz olduğunda kulakçıkların düzensiz ve hızlı kasılmalarına
Kulakçıklar (kalbin yukarı odacıkları) hızla çırpınırken, karıncıklardan vücudun geri kalanına doğru daha az kan pompalanır. Kan, vücuttaki hücrelerin ihtiyaç duyduğu oksijen ve besleyicileri taşır.
Atriyal çarpıntı ve atriyal çırpınım, birbirine çok benzerdir. Her iki kalp ritim bozukluğunda da kulakçıklar, normalden çok daha hızlı atar. Ana farklılık, kulakçıkların atriyal çarpıntıda düzenli, atriyal çırpınımda düzensiz atmasıdır.
Atriyal fibrilasyon esnasında kalbin iki üst odacığının (kulakçıklar), kalbin iki alt karıncığıyla koordine olmayan bir şekilde kaotik ve düzensiz olarak atmasıdır.