1963 yılında Bursa’da doğdu.
1981 yılında Bursa Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitirip Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi.
1987 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu ve Tıpta Uzmanlık giriş sınavında Türkiye birincisi olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı.
1992 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı oldu.
1992 ile 1997 yılları arasında İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi Göz Kliniğindeki Glokom bölümünde Başasistan olarak çalıştı.
1996 yılında ABD’nin Boston şehrinde Tufts Üniversitesine bağlı "New England Medical Center” glokom bölümünde dünyadaki ilk "Optik Koherens Tomografi-OCT” cihazının geliştirilmesi ve glokomun erken dönemde teşhisi ile ilgili çalışmalar içinde yer aldı.
1997 yılında dünyada üretilen ilk OCT cihazlarından birini Türkiye’ye getirterek glokomda erken teşhis için kullanmaya başladı.
1997 yılında çocuklarda ve bebeklerde görülen glokomun cerrahi tedavisi için "gonyotomi” ameliyatını uygulamaya başladı. Bu ameliyatın teknik olarak daha güvenli ve etkin biçimde yapılabilmesi çeşitli teknikler geliştirdi (bakınız. Çocuklarda glokom) ameliyatta daha kaliteli görüntü sağlayacak lensler ve endoskop ile görüntüleme üzerinde çalışmalar yaptı.
1997 yılında Türkiye’de ilk olarak glokom hastalarında endoskop yardımıyla lazer (ECP-endoskopik siklofotokoagülasyon) tedavisine başladı.
1997 yılında Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göz Kliniği Şef Yardımcısı oldu. Görevden ayrıldığı 2008 yılına kadar Glokom biriminin sorumlusu olarak çalıştı ve elliyi aşkın Göz Hastalıkları Uzmanının yetişmesine katkı yaptı.
2000 yılında glokomlu hastalarda katarakt ameliyatının daha güvenli olarak yapılabilmesi için "kapsül germe halkası” kullanmaya başladı ve yayınladığı kontrollü araştırma ile yararlarını gösterdi (bakınız. Yayınlar).
2001 yılında yayınladığı endoskopik görüntüleme yardımıyla korneası tamamen bulanık olan bebeklerde uyguladığı gonyotomi ameliyatlarının sonuçlarını yayınladı (bakınız. Yayınlar).
2002 yılında Doçent oldu.
2005 yılından itibaren Amerikalı araştırıcılarla birlikte klasik glokom ameliyatlarına göre çok daha güvenli ve yan etkileri az olan "by-pass stentleri” üzerinde çalışmaya başladı. Toplam yüze yakın stent ameliyatı yaptı, ideal stent tipinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüttü. Çalışma sonuçlarını yayınladı (bakınız. Yayınlar).
2006 yılında stent yerleştirme tekniğini anlatmak için ABD Washington DC’de FDA toplantısına davet edildi. Aynı yıl cerrahi tekniği öğretmek için ABD Philadelphia’daki Wills Eye Hospital’a davet edildi, glokom cerrahisi konusunda konferans verdi.
2007 yılında Prof. Dr. J. Katz (ABD) tarafından editörlüğü yapılan "Glokomun cerrahi tedavisi ve komplikasyonlarının tedavisi” isimli kitapta sahip olduğu deneyim nedeni ile "Bebeklerdeki glokomun cerrahi tedavisi” bölümünü yazdı.
2008 yılında Prof. Dr. Hikmet Özçetin’in editörlüğünü yaptığı OCT kitabında editör yardımcısı olarak katkıda bulundu, iki bölüm yazdı.
Son yıllarda göz hastalıkları uzmanlarının görüş ve bilgilerini arttırmak ve glokomda erken tanı konmasını sağlamak için oluşturulmuş ve tüm AB ülkelerinde halen uygulanmakta olan bir eğitim programının Türkiye ayağını yürütmekte ve seminerler vermektedir.
Göz Hastalıkları ve Retina Hastalıkları Uzmanı olan Doçent Dr. Zerrin Bayraktar ile evlidir ve 1996 yılından beri aynı muayenehaneyi paylaşmaktadır, Elif ve Murat isimli iki çocuk babasıdır.
ÖZGEÇMİŞ – Doç. Dr. Zerrin Bayraktar
1982 yılında Bursa Atatürk Lisesi’ni birincilikle mezun olup Uludağ Üniversitesinde Tıp Fakültesine girdi.
1988 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu.
1998-1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında Uzmanlık eğitimini yaptı ve Göz Hastalıkları Uzmanı oldu.
1994-1995 yılları arasında Konya Ilgın Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı.
1996-1998 yılları arasında İstanbul Bayrampaşa Göz Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı.
1998-2000 yılları arasında Türk Diyabet Cemiyeti Diyabet Hastanesinde Retina Hastalıkları üzerinde çalıştı, diyabet hastalarında görülen retina problemlerinin lazer ve cerrahi tedavisi ile ilgili araştırmalar yaptı.
2001-2007 yılları arasında İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Retina Hastalıkları kliniğinde Başasistan olarak görev aldı; özellikle retina dekolmanı ameliyatları, göz yaralanmalarının cerrahi tedavisi, makula hastalıklarının cerrahi ve lazer tedavisi ile gözün damarsal hastalıklarının tedavisi ile ilgilendi ve araştırmalar yürüttü. Çok sayıda asistanın uzmanlık eğitimine katkıda bulundu.
2006 yılında Göz Hastalıkları Doçenti oldu.
2007-2010 yılları arasında Dünya Göz Hastanesinde Retina Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı, çok sayıda vitrektomi ameliyatı gerçekleştirdi.
İyi derecede İngilizce bilmektedir. 1997 yılından beri Doç. Dr. Şükrü Bayraktar ile aynı muayenehaneyi paylaşmaktadır.