Bebek: Bebeğiniz hala sadece gözünüzde bir ışıltıdır. Her ne kadar gebeliğin, gebe kalmanızdan önce başlamış olması kafa karıştırıcı olsa da doktorlar doğum zamanınızı son adet döngünüzün başladığı tarihten hesaplar, çünkü gebe kalmanın tam ne zaman gerçekleştiğini bilmek zordur.
Anne adayı: Döngünün başladığı tarihten itibaren, ova denilen 20 yumurta olgunlaşmaya başlar ve folikül denilen sıvı dolu keselerle kaplanır. Bu foliküller olgunlaşır ve çatlayarak döllenmeyi beklediği yer olan fallop tüpten bir yumurta bırakır. Bu döngünüz bitmeden yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir. Bu en doğurgan olduğunuz zamandır, yani birkaç mum yakın, telefonunuzu kapatın ve yakınlık için biraz zaman ayırın. Bir yumurta bırakıldıktan sonra sadece 12 ila 24 saatte döllenebilir. Eğer ilk seferde gerçekleşmezse hayal kırıklığına uğramayın. Gebe kalma olasılığınız her ay %20’dir.
Haftanın tüyosu: Genetik hastalıklar, çevresel tehlikeler, sağlıklı gebeliği ve bebeğin sağlığını garantilemek için hayat tarzı değişikliklerini saptamak amacıyla, gebe kalmadan önce doğum ve jinekoloji doktorunuzdan randevunuzu mutlaka alın. Daha da önemlisi mutlaka günde 0,4 miligram, yani 400 mikrogram folik asit almaya başlayın. Folik asit alımına gebe kalmadan birkaç ay önce başlandığında, spina bifida gibi nöral tüp kusurları olasılığının çarpıcı biçimde azaldığı kanıtlanmıştır.
Üçlü test nedir?
Uzm. Dr. Tarık TURFAN
Merhabalar doktor bey.18 yaşındayım karaciğerimde yağlanma varmış bir hafta sonra ultrason vs bazı testlere giricekmişim.1 hafta önce alkol aldım ve d... devamı
40. Hafta
4. Hafta
21. Hafta
Sezaryende Obezite Riski
9. Hafta