Normal şartlarda vajina duvarları birbirine değer. Vajina vücuttaki bir boşluk değildir. Vajina duvarları mukus zarla kaplıdır. Bu mukus zar, yoğun kaygan bir sıvıyla kaplı ince bir doku tabakasıdır. Vajina iki oda benzeri parça içerir: ön (anterior) vajinal forniks ve arka (posterior) vajinal forniks. Bunlar birlikte yuvarlak bir şekil yaratır. Rahim ağzı hafifçe vajinanın içinde yükselir. Rahim ağzındaki çok küçük bir delik spermin üreme organlarına doğru ilerlemesini sağlar. Vajina, sıvı salgılayabilen birçok küçük bez içerir. Vajina kendini temizleyen bir organdır ve bu salgılar kayganlık sağlar, vajinayı temizler ve uygun asitliği sağlar.
Vajinaya doğum sırasında doğum kanalı adı verilir. Vajina bebeği rahimden annenin vücudu dışındaki hayata getiren geçittir. Vajina hayret verici biçimde esnektir ve doğum sırasında normal genişliğinin birkaç katı esneyebilir. Doğum sırasında rahim ağzı da doğum kanalının bir kısmı sayılır. Doğumun ilk aşaması sırasında, rahim ağzı neredeyse 10 santimetre açılır. Bebek rahimden çıkar ve vajinaya girer. Doğum kanalı bebeğin genişliğine uyum sağlamak için esner. Doğum kanalındaki kaslar bebeği annenin vücudu dışında itmeye yardımcı olur. Bebeğin vücudu da değişir. Başlarında yumuşak bir nokta oluşur, böylece başları bebeğe zarar vermeden dışarı çıkarılabilir.
İLGİLİ MAKALE
Bir Kadının G-Noktasında Nasıl Ustalaşırsınız?
Op. Dr. Ebru ZÜLFİKAROĞLU
7 ay önce doğum yaptım ve kırkımdan sonra hiç adet olmadım 3gündür vajinamda kaşıntı ve kızarıklık var şimdide kahverengi akıntı geldi sebebi nedir t... devamı
Masturbasyon Nedir?
Kadınlar Orgazm Sorunlarını Kendileri Çözebilirler Mi?
Gerdek Gecesinde Yaşanan Cinsel Sorunlar Nasıl Çözülür?
Sürtünme Yoluyla Girilen Cinsel İlişki Kızlık Zarını Bozar Mı?
Annelerin Çocuklara Karşı En Büyük Hatası Nedir?