"2030 Yılında İşitme Sorunu Yaşayan Kişi Sayısı 78 Milyon Olacak”
Öte yandan, ABD’de yapılan bir araştırma, yukarıdaki tezin ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, sinemadan eğlence salonlarına kadar yüksek sesin hakim olduğu bir çok alan, insanoğlunun duyma yetisini ortadan kaldırıyor.
Bilim insanları, sadece ABD’de 28 milyon kişinin farklı seviyelerde işitme kaybıyla karşı karşıya olduğunu söylerken, bu sayının 2030 yılında 78 milyonu bulacağını belirtti. Araştırmalara göre, işitme kaybının en büyük nedenleri ise gittikçe daha yüksek sesle yayın yapan sinemalar, ses kalitesi yüksek televizyonlar, radyo sistemleri ve özellikle gençlerin ellerinden düşürmediği MP3 çalarlar.
85 Desibel Normal
İşitme kaybında geri dönüş olmazken, özellikle 85 desibelin üstündeki tüm sesler, insan kulağı için tehdit oluşturuyor. Bir saat 110 desibellik müzik dinlemek, yaklaşık 8 saat ile 95 saat müzik dinlemek kadar kulağı yoruyor ve ona hasar veriyor. Yüksek volümlü ses, iç kulağa hasar vererek gençleri sağır ediyor; kulak çınlaması, uyku bozuklukları, huzursuzluk ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor.
ABDnin Yüzde 42si Obez Olabilir
Op. Dr. Mircan MİROĞLU
yeğenimde 1 yaşından sonra ani işitme kaybı yaşadı sağ kulak hiç duymuyor sol kulak hafif duyuyor ne yapmamızı tavsiye edersiniz bilgi verirseniz sevi... devamı
Kök Hücre Tedavisiyle Yaşlılıkta İşitme Kaybı Önlenecek
Yüksek Sesli Oyuncaklar Çocuklarda İşitme Kaybına Neden Olabiliyor
Kulak Temizleme Çubuğu İşitme Kaybına Yol Açabiliyor
2030 Da 78 Milyon Kişi İşitme Kaybı Yaşayacak
Doğuştan İşitme Kaybı Olanlara Müjde