İki tür fırça kullanılması tavsiye edilir. Sabahlara daha çok orta sertlikte bir fırça, akşamları ise yumuşak bir fırça kullanılmalıdır. Diş fırçaları mümkün olduğu kadar suyun içinde bekletilmelidir. Haftada bir kez de, diş fırçasının içinde bulunduğu suya tuz atılmalı ve fırça sabaha kadar bu suyun içinde kalmalıdır.
Fırçalama bittikten sonra mutlaka diş eti ipi kullanılmalıdır. Mümkün olduğu kadar her dişin arasına girilmelidir. Bu işlemden sonra dilin üst kısmı da mutlaka temizlenmelidir. Özellikle gece yatmadan önce kesinlikle bu üç işlemin yapılması gerekir. Çünkü bu, ağız kokusu olsun ya da olmasın ağız sağlığının korunması için gerekli olan bir işlemdir.
Fırçalamada bir elle kullanılan, bir de teknoloji ürünü elektrikli fırçalar vardır. Bu sonuncular titreşimi kendileri sağlar. Elektrikli fırçalar da kullanılabilir, ancak bu herkes için gerekli bir şey değildir. Ama özel kimi durumlarda, dişlerine çok bastıran, çok sert fırçalayan insanlarda, bu hareketler diş eti çekilmesine neden olduğu için, elektrikli fırçalar kullanılması önerilir.
Ağız kokusunu gidermek için diş bakımı nasıl olmalı?
Op. Dr. İlker ABCI
iyi günler doktor bey şuana kadar dahiliye üroloji kbb cildiye doktorlarına gitti bir türlü sonuç alamadım bir genel cerrah uzmanına gitmek istiyorum ... devamı
İmplantlar Her Diş Eksikliğinde Kullanılabilir Mi?
Diş Eti İltihabında Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?
Yaprak Porselenin Kullanım Süresi Nedir?
Apse Nasıl Bir Oluşumdur?
Kürdan Dişler İçin Zararlı Mıdır?