Ağız kokusu tedavisi gören kişiler, sağlıklarını korumak açısından, ağız bakımına önceden gösterdikleri bakımdan biraz daha fazlasını göstermeye dikkat etmelidirler. Tip 1 ağız kokusu en fazla köprülerin altından gelir. Eğer kişinin köprüleri yenilenmişse, köprü gövdelerinin altına girebilecek kadar ince ve küçük diş fırçaları kullanmalıdır.
Bugün piyasada satılan, hatta bir hayli de pahalı olan diş fırçalarının önemli bir bölümü yumuşaktık ya da bir süre kullanıldıktan sonra yumuşamaktadır. Yumuşak diş fırçaları hiçbir ağız için tavsiye edilmez. İyi bir diş fırçasının üç özelliği vardır. Bir, küçük olmalıdır. İki, orta sert olmalıdır. Üç, seyrek kıllı olmalıdır. Bu üç özelliği barındıran en ucuz diş fırçası bile, en iyi diş fırçasıdır.
Dişleri 3 dakika fırçalamak şart
Ağız kokusu açısından, kullanılan diş macununun ise markası değil, çinko içeriyor olması önemlidir. Fırçalama ise her gece uyumadan önce 3 dakika, her sabah kahvaltıdan sonra 3 dakika olmak üzere iki kez yapılmalıdır. Diş fırçalama işlemi yukarı-aşağı yönde ve fırçanın kıllarının dişle diş etinin arasından geçeceği şekilde yapılmalıdır. Bu konuda sık yapılan hata, diş fırçalamanın 3 dakika sürmemesidir. Bu süreyi tutturabilmek için televizyon izlemek gibi bir meşguliyet eşliğinde dişler fırçalanabilir. Ayrıca diş fırçalamanın ardından, dil sırtının fırçalanması da ihmal edilmemelidir.
Eğer ağız kokusu tip 1 değil de, mide, böbrek, sindirim kanalı gibi bir hastalıktan kaynaklanıyorsa ve tedavisi de buna uygun yapılmışsa, sağlığın devamı için ilgili branşın doktorlarının verdiği önerileri sürdürmek gerekir.
İLGİLİ MAKALE
Sakız, sprey ve gargara ağız kokusunu geçirir mi?
Op. Dr. İlker ABCI
iyi günler doktor bey şuana kadar dahiliye üroloji kbb cildiye doktorlarına gitti bir türlü sonuç alamadım bir genel cerrah uzmanına gitmek istiyorum ... devamı
Ortodonti Tedavisinin Belli Bir Yaşı Var Mıdır?
Ağız İçi Yaralar Hastalık Belirtisi Midir?
Diş Beyazlatma Uygulaması Hangi Yaşta Yapılır?
Estetik Diş Hekimliğinde Hangi Teknikler Kullanılır?
Uykuda Diş Gıcırdatma Tedavisi Nasıl Yapılır?