Yemek seçimi ve evde kendi başına becerebildiği aktiviteler oldukça kısıtlanmıştır. Yedirilip içirilir hale gelmiştir. Önüne gelen yemeği döküp saçarak ama zorlukla yiyebilir. Banyo yapmasına ve giyinmesine yardım etmek gerekir.
Tuvalet mekaniği bozulmuştur. Kendini ve tuvaleti temizlemesi, sifonu kullanması bozulmuştur. Ya da idrarını ve büyük abdestini kaçırabildiği için bu evrede bezlenmesi gerekebilir.
Ajitasyon belirtileri
Evden çıktığı zaman mutlaka yolunu bulamayarak kaybolacaktır. Bu nedenle yalnız bırakılmaması gerekir.Saçma konuşmalarında artış görülebilir. Bağırma, küfretme, ısırma, vurma gibi son derece rahatsızlık verici ajitasyon belirtileri ortaya çıkabilir.
Günlük yaşam işlevlerinin bozulmasıyla birlikte, zihinsel açıdan da çok belirgin bir unutkanlık söz konusu olur. Günlük yaşamla ilgili hiçbir bilgiyi aklında tutamaz. Zaman, yer ve mekân konusunda bilgi sahibi değildir. Dili daha az kullanır. Daha az kelimeyle ve daha az kelime çıkararak konuşur.
Yatağa bağımlılık
Hasta bu evrede 2-3 yaşındaki bir çocuk gibi bakım, gözetim, kollanma ve yoğun ilgi gerektiren bir durumdadır.Hastalığın son evresine ilerlendiğinde artık yürümede bozulmaya başlar ve yatağa bağımlı hale gelir. Yatakta yedirilen, içirilen, altı bağlanan, kıyafeti değiştirilen, yeri değiştirilen bir hasta durumuna gelir.
Bu evrede araya giren enfeksiyon ya da beslenme bozukluğu gibi çeşitli sorunlardan ötürü hasta kaybedilir.
Bunamaya Melissa Çare Olabilir
Prof. Dr. Kaan AYDOS
Hocam merhabalar spermiyog ram sonucu bütün parametreler normal ancak ileri hızlı hareketli %11 ileri yavaş hareketli %27 ileri hareketli %39 çocuk sa... devamı
Alzheimer İ Erken Teşhis Etmenin Yolları
Alzheimer İleri Aşamaları
Alzheimer Hastalığının İlk Evre Belirtileri
Alzheimer Hastalığının Orta Dönem Belirtileri