· Bazal hücreli korsinoma,
· Skuamöz hücreli karsinoma
· Melanom (Ben kanseri)’dir.
Bunların ilk ikisi daha yavaş seyirliyken, ben kanseri en hızlı seyirli olan kanser tipidir. Bu tipin derin bezlere ve lenf bezlerine, diğer bölgelere yayılma olasılığı çok kısa sürede gelişebilir.
Halk arasında genel olarak kanserli dokuya dokunmamak gibi bir tutum vardır. Her biri zaman içinde hızlı ya da yavaş bir şekilde ilerlediği için, en önemli tedavi erken tanı ve cerrahi tedavidir.
Dokuyu yer bitirir
Eğer bir bağışıklık sistemi sorunu yoksa skuamöz hücreli karsinom ve bazal hücreli karsinom türleri derinin daha yüzeyel tabakalarında kalır. Etrafa ve alt dokuya yayılan kanserli türleri ise daha çok 60-70’li yaşlarda görülür. Bunlar çok uzun yıllar içende ilerleyerek dokuyu yerler. Örneğin burundaysa burnun dokusuna, kıkırdağına inip derin ülserler yapabilirler. Ama genellikle diğer dokulara yayılmazlar.Ama örneğin 75 yaşındaki bir kadın hastanın yüzüne çok yakın bir yerde bazal hücreli bir korsinomu varsa, kanserin çıkarılmaması durumunda bulunduğu dokuyu yer bitirir. Hastanın ne kadar ömrü olduğu ise bilinemez.
Yaşlı hastalar genellikle cerrahiden kaçınırlar. Eğer sağlık durumunu engellemeyecekse, kanser iyi huyluya yakın da olsa, yani bazal hücreli de olsa tedavi mutlaka yapılmalıdır. Çünkü 10 yıl içinde o dokuda çok büyük zararlara neden olabilecek yaralara ve ülserlere yol açabilir.
Göğüs Kanserinde Kitlelerin Özellikleri
Uzm. Dr. Meftun ÇELİKÇİ
öncelikle geçen gün test yaptırdım hemogram testi. sonuçlarım : hgb:11.3 normal aralık: 12.3-15.3 /// mcv:76.9 normal aralık :80-96/// rdw:16.0 norm... devamı
Uyku Hapları Kanser Ve Ölüm Riskini Artırıyor
Cilt Kanserinin Belirtileri
Vücutta Cilt Kanserine Sık Rastlanan Bölgeler
Cilt Kanserinin Radyoterapi İle Tedavisi
Cilt Kanserine Karşı Alınacak Önlemler Nelerdir