Çocuklar bu dönem içinde sıklıkla boğaz enfeksiyonları geçirirler. Sinüsleri genellikle doludur ya da postnazal akıntıları vardır. Dolayısıyla çocuklarda 10-12 yaş öncesi sık rastlanan tip 2’dir, yani burun ve arka duvardan gelen kokulardır. Bunların tedavisini ise, kulak burun boğaz doktorları yapar.
Çocuklarda ağız kokusunun bir başka nedeni ise, sindirim kanalında olması muhtemel parazitlerdir. Tenya, kılkurdu gibi parazitler, çocuklarda zayıf da olsa ağız kokusuna neden olabilmektedir.
Çocukların dillerini ve dişlerini fırçalamalarında çok büyük fayda vardır. Bazen aileler erken olduğu düşüncesiyle çocuklara dişlerini fırçalatmayabilmektedir. Çocuk en geç 2 yaşında, hatta yapabiliyorsa daha erken yaşlarda diş fırçalamaya başlatılmalıdır. Yanı sıra dilini fırçalaması da öğretilmelidir. Bu uygulamalar, çocuklarda ağız kokusunu gidermede çok etkilidir. Ancak alkolsüz çinkolu gargaralar ve çinkolu diş macunları kullanılmalıdır.
İLGİLİ MAKALE
Ağız kokusunun nedenleri nelerdir?
Op. Dr. İlker ABCI
iyi günler doktor bey şuana kadar dahiliye üroloji kbb cildiye doktorlarına gitti bir türlü sonuç alamadım bir genel cerrah uzmanına gitmek istiyorum ... devamı
Geçici Dolgu Hangi Durumlarda Yapılır?
Unutulan Gelenek Diş Hediği Töreni
Gülüş Estetiğinde Dişlerde Hangi İşlemler Yapılır?
Ortodonti Tedavisi Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Ağız Kokusunu Gidermek İçin Neler Yapılabilir?