Diş eti çekilmesi akut ya da kronik olabilir. Akut diş çekilmesi, bir apse sonrası ya da çok hızlı ilerleyen diş eti hastalıkları sonrasında, tedavi olsun ya da olmasın, dişin kökünün daha çok açıkta kaldığı alan şeklinde kendini gösterir.
Eğer diş eti çekilmesi kronik değilse, daha yavaş ilerler. Bu nedenle bunu bireylerin anlaması pek mümkün değildir. Ancak kontrollere gittiği zaman, diş hekiminin dikkatli bir muayenesi sonrasında anlaşılabilir. Bunun nedeni genellikle diş etinin altındaki bakterilerdir.
Tedavi gerektiren durumlar
Kronik diş eti çekilmesinde, 1 ya da 2 milimetre çok vahim bir durum olarak görülmez. Ancak hızlı ilerlediği ve cep miktarının 2-3 milimetreyi geçtiği durumlarda hastalık olarak görülür ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
Böylesi durumlarda kişiler daha çok ağızlarında koku olduğunu ve fırçalamak suretiyle geçebileceğini düşünürler. Ancak diş fırçası, cep denilen ve kemik geriye çekildiği zaman, diş etiyle kemik arasında kalan boşluğa ulaşamaz. Ancak 1 milimetreye kadar ulaşılması mümkündür. Fakat koku fırçalamaya rağmen gitmiyorsa, her fırçalamada kanama oluyorsa, mutlaka diş eti tedavisi gerekir.
İLGİLİ MAKALE
Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl yapılır?
Dr. Özer AKINCI
Hocam tel taktrmak zararli midir dis etinde cekilme oluyomus dogru mu bendr taktrmk istiyorumda... devamı
Bebekler Diş Çıkarırken Hangi Rahatsızlıkları Yaşarlar?
Diş Taşları Diş Eti Hastalıklarına Yol Açar Mı?
Diş Etlerine Yapılan Estetik Operasyonlar Nelerdir?
Yetişkinler İçin Estetik Diş Telleri Mi Kullanılır?
Gülüş Estetiği Hangi Kriterlere Göre Yapılır?