Çürüyen diş, herhangi bir tedavi görmeden, kendi kendine eski haline dönemez. Fakat çok erken teşhis edildiği koşullarda, o aşamada durdurulabilir. Çok rutin uygulamalar olmasa bile, flor ya da ozon tedavisiyle çürüğü durdurmak mümkündür.
Ya da çürük çok küçük bile olsa temizlenip, çürük kavitesinin içi, bugün çok gelişmiş olan dolgu malzemeleriyle doldurulur. Böylece dişin hayatiyetine devam etmesi sağlanır.
Günümüzde diş hekimliğinde kullanılan malzemeler çok gelişmiştir. Dolayısıyla, çürükten kaynaklanan dişlerdeki renk değişimi, sağlıklı dişlerin rengindeki dolgularla, sanki hiçbir çürük kavitesi oluşmamış gibi eski haline getirilebilir.
Dişte kalıcı renk değişimi
Ancak bazı kanal tedavilerinden bir süre sonra, dişlerde kalıcı bir renk değişimi oluşur. Bu renk değişimi beyazlatma yöntemiyle giderilebilir. Beyazlatma malzemeleri, sinirleri alınmış ölü dişler için de uygulanabilir. Kanal tedavisi yapıldıktan sonra kanal boşluğuna bu ilaç, belli aralıklarla ve uzun bir süre uygulanır. Böylece dişin rengi yavaş yavaş açılabilir.
Ama kanal tedavisi yapılmış fakat böyle bir beyazlatma olanağı olmamış olan dişlere ise bir kep konulur. Yani diş kesilerek üzerine kron denilen, porselen, zirkonyum gibi birçok çeşidi bulunan bir kep konularak, diğer dişlerin rengine gelmesi sağlanır.
İLGİLİ MAKALE
Bebeklerin süt dişleri ne zaman çürür?
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
diş etim çekildi v dişlerim çok küçüldü v beni dişi olmayan yaşlı gibi görünüyorum n yapmalıyım. ... devamı
Apse Ve Ağız Yaraları Kimlerde Daha Sık Görülür?
Çocuklarda Ağız Kokusunun Nedenleri Nelerdir?
Diş Beyazlatma İşleminde Hekim Kontrolü Şart Mıdır?
Diş Gıcırdatmanın Yol Açtığı Sorunlar Nelerdir?
Dişlerin Renklenmesine Yol Açan Faktörler Nelerdir?