Diş eti hastalığı, sadece ilaçla tedavi olabilecek bir hastalık değildir. Vücutta hekim müdahalesini gerektiren nadir hastalıklardan biridir. Kişide diş eti hastalığı varsa, bunun mutlaka bir hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Tedavi, diş eti iltihabının durumuna göre değişir. Eğer diş eti iltihabı başlangıç aşamasındaysa, bakteri plağına tükürükten çökelen minerallerle oluşan diş taşlarının mutlaka oradan temizlenmesi gerekir. Bu temizleme ile diş ve diş kökü yüzeyi pürüzsüz hale getirilerek diş etinin oraya yapışması sağlanır.

Tedavinin ikinci aşaması

Bu diş taşı temizliği, tedavinin birinci aşamasıdır. Eğer bu yapılmamışsa ya da yapılmasında gecikilmişse, bir sonraki aşamaya geçilir.

Bir sonraki aşama, diş eti cebinin daha derin olduğu, biraz daha ilerlemiş diş eti iltihabı durumudur. Hastalığın diş eti temizliğini ya da hekimin kullandığı aletlerin ulaşabildiği alanları aştığı vakalarda, küretaj denilen ikinci aşama tedavi uygulanır.

Küretajda ancak cebin 3-4 milimetre derinliğine ulaşılabilir ve bu yöntemle sadece hastalığın ilerlemesi bir süre engellenebilir. Çok daha büyük, yani 3-4 milimetrenin üzerindeki ceplerde, o derinliklere ancak diş etini açarak ulaşılabilir. Bu da flap operasyonu denilen tedavi biçimidir.

Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu

hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı