Diş gıcırdatma tedavisinde, ilk olarak oklüzal splintler kullanılır. Bunun için önce hastanın ağzından ölçüler alınır. Bunlar boksörlerin kullandığı çene apareylerine benzer. Splintler bireyden bireye değişir. Her bireyin kendine uygun olarak yapılır.
İkincisi, artrosentez uygulamasıdır. Kişinin oklüzal splint ile sorunun çözülemediği ve eklemde aşırı harabiyetin olduğu durumlarda artrozsentez uygulanır. Fakat bunun için öncelikle durumun teşhis edilmesi gerekir.
Artrosentez tedavisi
Artrosentez, eklemlerdeki sıvı kayıplarında kullanılan bir yöntemdir ve basit bir uygulaması vardır. Kulağın tragus çizgisinden girilerek oradaki sıvı değiştirilir. Bir enjektörle girilip oradaki sıvı çekilir ve bir başka enjektörle oraya sıvı verilir. Böylece sıvı kaybı engellenerek, şikâyet ortadan kaldırılmış olur.
Birincisi ses, ikincisi ağrı, üçüncüsü ağız açıklığı olan hastalar belli bir noktadan sonra hasta ağızlarını açamaz, beslenemez ve çok şiddetli ağrılar duyarlar. Bu durumda cerrahi tedaviye başvurulur. Boynun arka kısmından girilerek operasyon yapılır. Operasyon genel anestezi altında yapılır ve hasta 3 gün boyunca yoğun bakımda kalır.
Diş gıcırdatma doğrudan hastalık nedeni olarak gösterilemez. Ancak romatoid artritin ve sistemik hastalığın çenede yansıması olarak gösterilebilir.
İLGİLİ MAKALE
Uykuda diş gıcırdatma tedavisi nasıl yapılır?
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Diş Ağrısında Ne Zaman Doktora Gidilmeli?
Ağız İçi Yaraları Hangi Nedenlerden Kaynaklanır?
Gülüş Estetiği Nedir?
Hatalı Yapılan Diş Dolgusu Nasıl Düzeltilir?
Aftın Nedenleri Nelerdir?