Oyun ve oyuncaklar aslında bir bütündür, birbirine bağlıdır. Ancak oyuncaklar nesnel objeler oldukları için, çoğu zaman çocuğun tek başına oynamasını gerektirirler. Oyunlar ise tam tersine tek başına oynanmayacakları için, çocukların sosyal iletişim zekasını destekler. Bu yüzden, sadece oyuncaklarla oynayan bir çocuğun, farkında olunmadan sosyal iletişim zekâsı baskılanmış olabilir ya da geri kalabilir. Bu durumu telafi etmenin tek yolu ise oyunlardır.
Yaşı 30’un üzerinde olan insanlara bakıldığı zaman, çocukluklarında oyuncaklarının çok olmamasından dolayı, bu yoksunluk içinde kendi oyuncaklarını kendileri ürettikleri için yaratıcılıkları desteklenmiştir. Yanı sıra sokaklarda oyun oynadıkları için, bugün bu insanların sosyal iletişimlerinin çok gelişkin olduğu görülmektedir.
Günümüzde çocukların bu gelişiminin önündeki en büyük engeller, onların sosyal iletişimini desteklemeyen ortamların varlığıdır. Bu nedenle okul öncesi eğitim çok büyük önem taşır. Oyunlar, çocuklarda sosyal iletişim zekasını her yönden destekleyen en önemli aktivitelerdir.
Oyun Oynamanın Çocuğa Faydaları
Prof. Dr. Tahir ÖĞÜT
Bugün arkadaşlarla oyun oynarken elimin üstüne düştüm.Ve yüzük parmağımını kısıtlı yere kadar oynatabiliyordum.Şişme gibi bir durum görmedim ama eğer... devamı
Sanal Ortam İlişkileri Aseksüellik Nedeni Midir?
Kaygı Bozukluğunu Neden Olduğu Sağlık Sorunları Nelerdir?
Çocuk Sahibi Olmak İçin Hazırlık Yapılması Gerekir Mi?
Çocuklarda İnatlaşma Ne Zaman Ortaya Çıkar?
Çocukta Hiperaktivite Hangi Sorunlara Neden Olur?