Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
ge**** du**** –

Merhaba Sinan Bey, ben 19 yaşında normal lazer, tekrar ilerleyince de 26 yaşında lasik ameliyatı oldum. Göz derecem çok yüksek değildi ikisinde de. En yükseği 2,5 -1.75 şeklindeydi mesela. 8 yıl sonra o da tekrarladı. 34 yaşında 0.50 astigmat ve 0.50 miyop olmak üzere iki gözüm de 1 seviyesinde. Ameliyatı sizde olmadım ama sizde olanlarda da sanırım tekrarlama oluyor. Benim forumdan incelediğim kadarıyla birisi lazer olduğu için ikinci lazeri hem yakın hem uzak olarak olmak istemiş uzağı düzeltebileceğinizi yakının yapılamayacağını söylemişsiniz. Bende size ilerde 40lı yaşlara gelince hem yakın hem uzak olarak olabilirmiyim göz yapım uygun olursa diye soracaktım. Bu durumda ben ileri yaşlara gelsemde uzak sorunum olduğu için yakın olamıyacağım anladığım kadarıyla. Peki gözüm yeni ilerledi. Artmasını kontrol etmek için bir sene beklemeli miyim. Ya da yapım uygunsa 3.ncü ameliyatı önerirmisiniz?

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Korneanızda 3. lazer işlemini kaldıracak alan var ise 3. bir lazer uygulaması yapılabilinir. Gözlerde tekrarlama olasılığı göz numaralarınız tamamen durmadan yapıldı ise numaralarınızın yükselmesi olası. Bizde muayene olan hastalarımıza göz numaraları tamamen durduktan sonra laze işlemi uygulamaktayız. 40 yaş sonrası uygulanan supracor lazer işlemi içinde göz yapınız uygun olur ise tedavi planlanabilir. Operasyon sonrası 1 yıl beklemenizi öneririm.