Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
ne**** öm**** –

Merhaba Sinan Bey, Yaşım 24 yaklaşık 14 yıldır gözlük kullanıyorum son 5 yıldır ise toric lens kullanıyorum. numaralarım Astigmat, miyop ve sol sağ olmak üzere -9.00,-2,25 / -8.00,-2.25 (lens kutusunda yazan, ölçümlerde -10 gibi değerler vardı miyop için). İki yıldır aynı numaraları kullanıyorum göz doktorum lasic operasyon için uygunluk muayenesi sonucu mercek operasyonunun uygun oldugunu söyledi.Ayrıca sürekli kuruluk problemim var.. Size gelmeyi düşünüyorum. Bu numaralar hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Genel bir muayene sonrası daha sağlıklı bilgi verebiliriz. Lazer işlemi için göz yapınız uygun ise lazer tedavisi planlanmadılar. Uzun vadede lens kullanan hastalarımızda maalesef kurugöz rahatsızlığı yoğun şekilde izlemekte. Lazer veya göziçi mercekler için gözyaşınız uygun olsa dahi öncelikle kurugöz rahatsızlığınızı bir nebze olsun tedavi etmek ya da işleme hazır hale getirmek için, damla veya damla ile birlikte göz içi kanallarına tıkaç dediğimiz punctum plug dediğimiz uygulama yapılabilinir. Sağlıklı günler.