Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
ha**** in**** –

sagital planda t1 ve t2 tse aksial planda t1 ve t2 tse sekanslar uygulanmıştır. lomber lordoz tabidir l4 ve l5 seviyesinde disk metaryelinde dejenerasyon mevcuttur.diffüz bulging gelişmiştir.santral konumda annüler yırtık mevcuttur. l5 vertebra sakralizedir.Buna bağlı l5-s1 disk yüksekliği azdır. vertebra korpus yükseklikleri tabi olup kortikal ve medüller sinyal intensiteleri homojendir.posterior elemanlar normal olarak değerlendrilmiştir.Noral foramenler açıktır.ligamentum flavumlar normal kalınlıkta ve faset eklemleri tabidir.tüm düzeylerde spinal kanal normal genişliktedir. Konus medullarıs normal düzeyinde sonlanmaktadır.Filum terminale normal kalınlıkta izlenmiştir.Kauda ekuinaya ait sinir liflerinin seyir ve sinyal intensiteleri tabidir.intradural patoloji saptanmamamıştır. paravertebral yumuşak dokuda patolojik sinyal instensitesi saptanmamıştır. Ahmet Bey bu bilgiler bnm Mr sonuçlarım.Şimdi bnm aslında ğrı felan değil.vucudumdaki anormal değişiklik,göğsümün ve midemin öne doğru eğilmesi ve fiziksel hareketlerimin kısıtlanması gibi.Nefes almaktada zorlanıyorum.Yardımcı olabilirimisiniz.ne yapılabilir.? Şimdiden teşekkürler.

Kadın
se**** ka**** –

hocam bayanlar gibi kıvırtarak yürüyorum.ben normal erkekler gibi yürümek istiyorum.lütfen yardım edin.

Kadın
Ya**** Öz**** –

Hocam benim belim ağrıyor emar cektirdim sonuc söyle: Lomber lordoz dogaldir vertebra korpus yukseklikleri ve kemik iliği intensiteleri tabiidir. Spinal kord intensitesi homojendir.L4-L5 disk sinyal intensitesi azalmıştır. Diskte Diffüz tasma vardır. Kökler serbesttir. Bu ne demek istiyor şimdide n tsk ederim

Kadın
DE**** KA**** –

merhaba doktor bey; Sırt ve bel ağrılarından çok fazla şikayetçiyim. 30 gün fizik tedavi 2 seans kuru iğne ,1 seans prp tedavisi ile biraz hafifledi.Sizden Mr raporlarımı değerlendirmenizi rica ediyorum. Danıştığım hekimler miyomafsal ağrı yada fibromiyalji olabileceğinin söylüyorlar fakat schmorl nodül ler bu ağrıları yapmaz mı ?Değerlendirmenizi rica ederim. Servikal Vertebra Mr :Servikal Lordoz düzleşmiştir.C5-6 C6-7 minmial diffüz bulging izlenmiştir. Dorsal Vertebra Mr :Dorsal kifoz hafif artmıştır.Vertebra karşılıklı end platolarda düzensizlikler ve yer yer schmorl nodülü formasyonları izlenmiştir.T8-9 düzeyinde posterior açılanmaya ve minimal diffüz bulginge sekonder anterior subarachnoid mesafesi hafif daralmıştır. Lomber vertebra MR :Hafif skolyoz gelişmiş.Alt trokal üst lomber end platelerde schmorl nödülleri mevcuttur. l4-5 diskinde hafif t2 ağırlıklı kesitlerde dejeneratif sinyal azalması ve bası oluşturmamış minimal bulging mevcuttur.

Kadın
em**** ay**** –

hocam meraba.ben 10yasında felç gecırdım.sımdı 30yasındayım.bı sorum olacaktı sıze.sag bacak kasım sol bacak kasımdan bıraz daha ınce.ayaktan dıze kadar olan kasım. etek veya sort gıyerken tereddüt edıyorum acaba farkedeceklermı dıye.bacak kasımı gelıstırmek ıçın acaba hangı hareketlerı yapmam lazım.sımdıden teşekkür ederım.

Kadın
me**** sü**** –

hocam ben bundan 3 sene önce bi beyin amliyetı geçirdim ameliyattan sonra kullandım kortizon ilaçları ciddi bi şekilde dizlerime belime kalçama bulaştı yan etti gösterdi en çokta dizlerimde oldu etkisi doktora giitmde dizlerin cok kotu dio doktor cürümüs dedi dizlerin yasım 20 cok genç oldum için ameliyat da önermiyor doktorlar ne kadar geç ameliyat senin için o kadar iyi dedi doktor sizin benim için önere bileceniz bi tedavi varsa bana yardımcı olursanız sevinirim hocam ilginiz için tesekür ederim şimdiden.

Kadın
Gö**** de**** –

Hocam ben 49 yasında bayanın dizilerinde kemik iliği odemi var mr çekildim şunlar yaziyor suprapetellar burada ve ekleme effüzyon. artmıştır femur medial ve katedral kondilde yaygın kemik iliği odemi izlenmektedir patellada grade 1-2 konramalizi ve yaygın kemik iliği odemi izlenmiştir medial ve leteral meniskus posteriori hornda grade 1 dejenerasyon izlenmistir yazıyor Dr uzun suren bir hastalıktır dedi ayrı kesici ve haftada bir alınan kemik güçlendirici verdi fakat ağrıların çok hiç yuruyemiyorum şimdide ayakların yanlış basamaktan ağrıyı lütfen bana yardımcı olun anadolu yakasında oturuyorum bu konuda yardımcı olursanız muayene için gelmek istiyorum şimdiden cevabınızı bekliyor ve tesekkur ediyorum saygilar

Erkek
ça**** çe**** –

Merhabalar hocam. Ben 28 yaşındayım geçenlerde bir şirkete girmek için detaylı sağlık taramasından geçerken şans eseri spina-Bifida hastası olduğumu öğrendim.Sırtımda alt kısımda fazla belirgin olmamak üzere küçük bir kesecik var. Bu 2 sene önce ağır iş yaptığım andan itibaren belirgin oldu ve şu an sabit büyüklükte. Biz ağır kaldırdığımdan dolayı zorlanma sandık , genel cerrah uzmanına göründüm beze olabilir denildi ve ultrasyon sonucu bir sonuca varamadılar. Şimdi süreçte ne yapmam gerekiyor. Herhgangi bedensel bir sorunum yok. Bazen sırt bölgesinde ağrı oluyor . Bundan sonraki aşamada beni nasıl bir yaşam bekliyor ? sakat kalma ihtimalim varmı ? bu hastalık spor yapmama engelmi ? lütfen yardımcı olum ... İyi Günler