Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Ev**** Kı**** –

İyi günler hocam. Annemin iki memesinde de mikrokalsifikasyon görüldü. Bir kaç farklı hastaneye gittik mamografi istediler. Başka bir doktor gerek olmadığını söyledi vazgeçtik. İki memede de alt bölmede sertlik var ele kitle gelmiyor annem çok korktuğu için bir şey de yapamıyoruz. Korkudan mamografi de istemiyor ne yapacağımızı şaşırdık. Meme kanseri olabilir diye çok korkuyoruz. Şimdi nasıl bir yol izlememiz gerekir lütfen yardımcı olun. çok teşekkür ederim.

Kadın
Se**** Ga**** –

merhaba ben 20 yaşındayım 1 ,2 ay önce bir kitle hissettim sol meme de ve doktora gittim Ultrasonda "SOL MEMEDE SAAT 12 HİZASINDA 25X17 MM BOYUTUNDA LOBULE KONTURLU FİBRÖZ SEPTA İÇEREN HİPOEKOİK SOLİD KİTLESEL LEZYON İZLENDİ (FİBROADENOM ?) bunu gören doktorumuz kitle büyük olduğu için beni biyopsiye yolladı ona göre karar verecek iyi kitleyse kalacak orda büyüyünce alırız dedi ben bunu istemiyorum şimdi almaları gerek diye düşünüyorum doktorun bize dediği doğru mu?

Kadın
ze**** öz**** –

hocam merhaba. 3 hafta önce memede ağrı şikayeti ve şişlikle genel cerrahi servisine muayene gittim. orda acil ultrasonum çekildi, kanallarda genişleme ve ödem görüldü. cerrahım mr la desteklemek istedi ve meme mrım çekildi. meme mr sonucum şöyle: her iki memede retroareolar alanda milimetrik boyutta kistik değişikliklere ait görünümler dikkati çekmektedir. Sağ memede düzgün sınırlı retroareolar alanda saat 6 hizasında meme başı komşuluğunda 18x13mm boyutlarında düzgün sferik konturlu kontrastlı serilerde diffüz kontrastlanan öncelikle bir benign yer kaplayan oluşum dikkati çekmektedir (fibroadenom?). Mamagrofi ile değerlendirilmesi yararlı olacaktır. mrdan 3 gün sonra çekilen ultrason sonucum ise şöyle: Sağ memede genişlemiş duktal yapılar ve yer yer bu duktal yapılar içinde solid benzeri hipoekoik görünümler izlenmiştir. Sağ meme areola iç-alt komşuluğunda izlenen yaklaşık 29x14 mm boyutunda lobule konturlu oldukça heterojen görünümde lezyon duktusu ekspanse etmiş intra duktal patoloji lehine düşünülmüştür. Histopatolojik tanı önerilir. Sağ aksillada 18x7 mm boyutunda kalın korteksli lenf nodu izlenmiştir. ne yapmalıyım bilemedim.

Erkek
Öm**** Ca**** –

Merhaba'lar Ahmet bey benim kardeşim 1.71 boylarında 73-74 kilo civarnda birisi kardeşim bundan 3-4 ay once makatında kana rastlamıştı dışkı esnasında o günden beri hiç bir sorun yokken 2 hafta once malum bölgesinde memeleşme gördü 5-10 tane sivilce çeklinde ama hiç bi kaşıntısı ağrısı yok dışkı esnasnda biraz zorlandığını sölüyor başka birşey olmadıgını sölüyor ama cok rahatsız bu durumdan nerdeyse piskolojisi bozulucak sizce kardeşimdeki hastalığı Hemoroidmidir nedir ne yapılmalı,

Kadın
em**** gu**** –

sayın hocam merhaba, 33 yasındayım 13 yıldır midemde yemek borumda sliding hiatal herni,grade A özofajit,eritematöz pangastrit,Hp(+) pozitif son yaptırdığım endoskopide yine aynı bullgular ve Z çizgisi üzerindeki mukozada lineer erozyonlar mevcut olup mide mukozasının özofagus lümenine regürjite olduğu izlendi mide:U dönüşündekardia endoskopu gevşek olarak sarmaktaydı fundus korpus antrum mukozası ödemli idi. HOCAM ORTAYA ÇIKAN LİNEER EROZYONLAR BARET VB.. KANSERLEŞME İHTİMALLERİ NEDİR?AMELİYATLI VE AMELİYATSIZ TEDAVİSİ MÜMKÜNMÜDÜR ? ÖZOFAGUSTAKİ YARALAR KAPANIRMI?NASIL?NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM? CEVABINZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.