Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Se**** Gü**** –

Hocam merhaba,2011 Nisan ayında sol kolumda omuz ile dirsek arasında geçici bir ağrı başladı.Kısa süreli olarak kendini hissettiren ve sonra da kendiliğinden geçen bir ağrı.Mayıs ayının sonunda ise sol kolda tüm parmaklarım dahil olmak üzere zonklama ve karıncalanma ortaya çıktı.2012 Mart ayında Prof.Derya Karadeniz cymbalta verdi bir dönem azalır gibi oldu.Elimdeki zonklama hiçbir zaman geçmedi.1 sene kadar kullandım ve 2013 Mayıs gibi ilacı bıraktım.2013 Haziran başında tekrar sol elde zonklama,baş dönmesi, kafada aşırı bir baskı,karıncalanma ve ağrı,bacaklarda ve kollarda halsizlik,karıncalanma aynen devam etmektedir.2 adet kontrastlı beyin MR,2 adet boyun mr,1 adet omurilik mr,2 adet doppler,1 adet sırt filmi,check-up(iç organlar,kan tahlili) 2 defa çok kapsamlı kan tahlili, 3 defa EMG yapıldı.Sonuçta karaciğerde hafif yağlanma, kolesterol çok az yüksek ve omurilikte çok hafif eğrilik çıktı.Fakat benim şikayetlerim kesinlikle azalmadı.MS veya başka bir nörolojik rahatsızlık olabilir mi?Tekrar MR çektirmem gerekir mi?

Erkek
se**** gö**** –

hocam merhabalar MR sonucu Sol frontal lobda subkortikal beyaz cevherde, yaklaşık 3.5 mm çapında, T2 ve FLAIR ağırlıklı incelemelerde hiperintens nonspesifik odak izlenmiştir. ne demek oluyor

Erkek
Yu**** Çe**** –

hocam ben eison hastasıyım wilwntin ilacın kullandıktan bir ay sonra başom sallanamaya başladı karın kasılmasılmalırın oldu ve bacağım çekmeye başladı 3aydır rivotril kullanıyorum sonra biraz iyi oldum ama artık pek fayda etmiyor ve 25 yaşındayım sizin önerelbileceğiniz bir tedavi var mı

Kadın
Se**** To**** –

Farenks posterior duvarda izlenen simetrik yumuşak doku ekspansiyonu hafif lenfoid hiperplazi lehinedir. Mr da çıkan raporum. Bunun anlamı nedir?

Kadın
Me**** Be**** –

Posterior fossada beyin sapı ve serebellar oluşumlar normal morfoloji ve sinyal yapısındadır. 4. ventrikül, bazal sisternalar normal genişliktedir. Supratentorial ventriküler sistem ile hemisferik sisterna ve sulkuslar normal genişliktedir. Beyin orta hat yapıları normal sınırlardadır. Paranazal sinüslerde mukozal kalınlaşmalar izlenmiştir. Maksiller sinüslerde mukus retansiyon kistleri dikkati çekmiştir. Serebral beyaz ve gri cevher alanlarında patolojik sinyal saptanmamıştır. Bazal ganglionlar ve talamus normaldir. Diffüzyon ağırlıklı MR'de akut iskemi bulgusu veya diffüzyona kısıtlanma bulgusu saptanmamıştır. KRANİAL VENÖZ ANGİO MRG Dural venöz sinüsler normal morfoloji ve sinyal yapısındadır. Sinus trombozu bulgusu izlenmemiştir. Diğer venöz yapılarda da patoloji sınırlanmamıştır.