Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Zü**** Si**** –

Bebegim anne karnindayken bobrek genislemesi tanisi kondu. 1 ay once dogdu cocuk.nefroloji uzmani usg istedi. Sonucu söyle; Bilateral bobrek boyutlari normaldir. ( Sag 46mm, sol 53mm) Sol bobrekte cift toplayici sistem izlenmis olup alt polü drene eden pelvikaliskisyel sistemde grade 1-2 hidronefroz ile uyumlu dilatasyon izlenmektedir. AP çapi 8 mm olarak ölçüldü. Üst pol kalikslerinde hafif ektazik görünüm izlendi. Bilateral böbreklerde tas , kitle izlenmedi. Mesane bos izlendi. Renkli doppler incelemede bilateral renal arter ve ven açik izlendi. SONUÇ: Sol bobrekte çift toplayici sistem, alt polü drene eden pelvikaliskisyel sistemde grade 1-2 hidronefroz, üst pol kalikslerde hafif ektazik görünüm. Bu sonuca gore doktor cocuguma ne tedavi onericek ne yapicaz lutfen cevaplayin.

Kadın
Fi**** Do**** –

Oglum emer sonucunda lomber bölgede 6 adet vertebra lomber bölgede açikligi saga bakan minimal skolyozizkenmekte ve sag renal pelvis grade 1 ektaziktir. Yardimci olur musunuz

Kadın
Es**** se**** –

Merhaba doktor bey Sag böbrek toplayici sistem grade 1 ektazik görünümdedir ne demek ?