Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Ni**** Çe**** –

3,5 yaşındayken oğlumun sağ dirseği üst kısımdan kırıldı.Ameliyat sonrası hareket kısıtlılığı meydana geldi.Şimdi 5,5 yaşında.Doktorumuz yeni bir ameliyatla kas gevşetme önerdi.Yeterli açı kazanımı sağlanamazsa aynı ameliyatın devamında kolun kırılarak açı verilmesi gerektiğini söyledi. -Kolu kırılarak açı verilmesi ne kadar doğru bir yöntemdir. -Kas gevşetmeyle açı kaybının günlük ihtiyacı görecek kısmı giderilirse kolun yeniden kırılması ne kadar gerekli olur.

Op. Dr. Tolgay ŞATANA
Tolgay ŞATANA -

Oğlunuz Gelişme Çağında Olduğunda Eklem Hareket Genişliğini Tamamlayamazsa, Büyüme O Hareket Genişliğindeki Ekelm Yüzeyi Kadar Olur Ve Kalan Bölge Eklem Özelliğini Yititip Kalıcı Deformite Gelişir. Eklem Kontraktürü Dediğimiz Sertliğin Tedavisi Öncelikle Yumuşak Doku Ameliyatları İle Gevşetmelerdir, Yeterli Olmazsa Kemik Ameliyatları İle Yaşamla Uyumlu Hale Getirilir. Tedavi Sıralamanızın Doğru Olduğunu Düşünüyorum Ancak Kontraktürün Sebebinin Eklem İçi Engel Yaratan Bir Durum İse Doğrudan Eklem Artroskopisi Çok Daha Uygun Bir Çözüm Olacaktır. Geçmiş Olsun

Kadın
er**** ya**** –

hocam sağkalça eklemimdeki ağrılar için esk. ogü. tıp fak. ne müracat ettim. yapılan tetkikler sonucunda kireçlenme ve eklemde bozukluk tesbit ettiler. Ameliyatla düzelemiyeceğine total kalça protezine karar verdiler.Yaşımın genç olaması sebebiyle (47) bunun da çok iyi bir çözüm olmadığını belirttiler. Ameliyat olmadım.Ben de başka tedavilerin mümkün olup olamıyacağını öğrenmek istiyorum. İlgilenir seniz mr sonuçlarını göndere bilirim.Ümitederim benim derdimin de bir çaresi var dır.Çok teşekkür ederim.

Op. Dr. Tolgay ŞATANA
Tolgay ŞATANA -

Eklem Kıkırdağınız Tümüyle Aşınmadı İse Ve Daralma Yok İse Artroskopik Tedavi Yapılabilir Ancak Kıkırdak Aşınmış İse Eklem Protezi Ya Da Yüzeyl Değiştirme Ameliyatları En Uygun Çözümdür. Geçmiş Olsun

Erkek
ug**** ça**** –

merhaba hocam annem 1 ay önce sağ dizinin üzerine düşmüştü.Annemin yaşı 50 kilosu 98 . Yapılan Mr sonuçlarını sizinle paylaşmak ve sizin sonuçları yorumlamanızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sağ diz mr sonuçları Patellada grade 1 kondromalazi izlenmiştir. Lateral tibial platoda konfüzyonel kemik iliği ödemi izlenmiştir. Eklem içi ve suprapatellar bursada sıvı izlenmiştir.Prepateller yumuşak dokuda ödem mevcuttur. Medial menisküs arka boynuzda grade 3 yırtık izlenmiştir. Lateral menisküs normal form ve sinyal özelliği göstermektedir.Yırtık saptanmamıştır. ACL de total yırtık mevcuttur. Arka çapraz bağlarının morfoloji ve sinyal özellikleri normaldir.Yırtık ile uyumlu sinyal değişikliği saptanmadı. MCL de grade 1 injury izlenmiştir. Lateral kollateral bağlar normaldir. SONUÇ: Patellada grade 1 kondromalazi.Lateral tibial platoda konfüzyonel kemik iliği ödemi.Eklem içi ve suprapatellar bursa sıvı izlenmiştir.Prepateller yumuşak dokuda ödem.Medial menisküs arka boynuzda grade 3 yırtık.ACL de total yırtık.MCL de grade 1 injury. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Hayırlı günler..

Kadın
Di**** Ka**** –

Hocam yaklaşık bir yıl önce sol dizimde olusan agri nedeniyle mr çekildi. Menisküs zedelenmesi dendi. Egzersiz verildi. Uyuyorum egzersizlere ancak agrimda artis var ve bazen kitlenme olmaua basladi. Mr sonucumu göndersem görüş bildirir misiniz? 29 yasindayim. Hamilelik durumum da var. Alacagim kilo nedeniyle dizim icin endiseliyim

Kadın
Se**** To**** –

Merhabalar hocam.bu raporuna cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.L5S1diskinde dejenerasyona ikincil hidrasyon kaybı mevcuttur.L4-5 diskinde diffüz annüler tâşma izlendi .nöral foramenler evre 1 daralmıştır.L5 S1 diskinde diffüz annüler tâşma izlendi. Nöral foramenler evre 1 daralmıştır.