Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Fi**** Ak**** –

Ben 60 yaşında bir bayanım.32 sene önce bel fıtığı ameliyatı oldum sağ tarafa doğru bir eğilme oldu.Şu ara tabanımda yanmalar oluyor.torun bakıyorum .Kilom 60.parmak uçlarımda his var .Siz ne önerirsiniz.Yüksek topuk yaparmı yazın çok bisiklete bindim .Bunlardan olmuş olabilirmi teşekkürler.

Kadın
er**** er**** –

c5-6- düzeyiyine dek spinal kord santralinde sirinkis kavitesi izlendi. 16,05,2016 tarinde ortapeti doktoruna gittik mr baktı ve bize c5-6- düzeyiyine dek spinal kord santralinde sirinkis kavitesi izlendi. omurgada dedi beyin cerrahına bu raporu gösterin dedi bu nedir ve bu bir tümör müdür yoksa bir kanser türümüdür. nasıl bir tedavi uygulanmalıdır iyi çalışmal

Kadın
Ye**** At**** –

merhaba doktor bey. doktor ameliyat dedi. ameliyattan korkuyorum senelerdir agrisi var fakat elimi fazla kullanmadğmda ağrı olmuyor ağrı geldiğinde ise kolumu haraket edemiyorum kemiklerimde sağ kolumun omzumun ve boynuma piçakla saplanyor gibi son 2 hafta kitlendi boynum ve kolum şimdi iyim şimdiden teşekkur ederim. SERVİKAL MR İNCELEMESİ Sagital planda T1 ağırlıklı se, sagital ve aksiyal planlarda T2 ağırlıklı tse kesitler alınmıştır. Servikal aks anteriora açılanma göstermektedir. Kraniovertebral bileşke normaldir. Vertebra korpus yükseklikleri, posterior elemanları, sinyal intensiteleri normaldir. C5-6 düzeyinde posterosantral-sağ posterolateral ekstrüde disk hernisi, spinal korda bası, sağ lateral resseste daralma mevcuttur. C6-7 düzeyinde posterosantral protrüzyon mevcuttur. Diğer intervertebral diskler normal morfoloji ve sinyal yapısında izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler normaldir. Spinal kanal genişliği, servikal spinal kord ve paraspinal yumuşak dokular normaldir.

Kadın
Se**** To**** –

Farenks posterior duvarda izlenen simetrik yumuşak doku ekspansiyonu hafif lenfoid hiperplazi lehinedir. Mr da çıkan raporum. Bunun anlamı nedir?