Bebek: Bebeğiniz hala çok küçüktür, uzunluğu0,35 milimetre ile1 milimetre arasındadır. Embriyo, gelişiminin ikinci haftasında muhtemelen 150 hücreye kadar bölünür. Bebeğiniz rahim zarındaki salgılardan beslenir. Hücre katmanları artık fonksiyonlarına göre ayrılmıştır. Dış tabakası sinir sistemine, deri ve saça dönüşür; iç tabaka da solunum ve sindirim organlarını oluşturacaktır. Orta tabakaysa iskelete, kemiklere, kıkırdağa, kaslara, dolaşım sistemine, böbreklere ve üreme organlarına dönüşür.
Anne adayı: Muhtemelen bu hafta adet döneminizi bekliyordunuz; eğer gerçekleşmezse bu, gebe olduğunuzun erken belirtilerindendir. Ayrıca embriyo rahme tutunurken hafif lekelenme kanaması fark edebilirsiniz. Henüz farklı hissetmeyebilirsiniz, ama rahminizde sıvıyla dolacak olan amniyon boşluk ve bebeğinizi beslemek için ona oksijen ve besin taşıyacak olan plasenta oluşur.
Haftanın tüyosu: Sağlıklı beslenmeye çalışın, yani önerilmiş çeşitli gıda gruplarını tercih edin ve günde en az 8 bardak su için. Fakat gerçekten “iki kişilik yemeniz” gerekmez. Gebeliğiniz sırasında sadece günde fazladan 300 kaloriye ihtiyacınız olur. Sabah bulantısı nedeniyle yediklerinizde bir miktar azalma olursa endişelenmeyin. Eğer zaten sağlıklı besleniyorsanız, bebeğiniz ihtiyacı olanları alacaktır.
Boşanmış babalar çocuklarıyla nasıl ilişki kurmalı?
Uzm. Dr. Tarık TURFAN
Merhabalar doktor bey.18 yaşındayım karaciğerimde yağlanma varmış bir hafta sonra ultrason vs bazı testlere giricekmişim.1 hafta önce alkol aldım ve d... devamı
Doğum Kontrol Yöntemleri
29. Hafta
8. Hafta
14. Hafta
Gebe Okuluyla Normal Doğumu Teşvik Edecekler