Bebek: Embriyonun tepeden kalçaya boyu 2,3 ila 3,05 cm veya bir çilek boyutundadır. Kollar ve bacaklar artık daha uzundur, parmak yastıkçıklarının oluştuğu yerlerde biraz şişkinlik gelişebilir. Baş daha diktir ve boyun daha gelişmiştir. Bebeğiniz artık vücudunu ve uzuvlarını hareket ettirir, bu hareketler ultrason sırasında görüntülenebilir; fakat siz henüz hissedemezsiniz.
Anne adayı: Rahminiz büyümeye devam eder, belinizin kalınlaştığını görmeye başlayabilirsiniz. Fakat siz insanlara müjdeyi vermedikçe gebeliğiniz dışardan fark edilmeyecektir. Kilo alımı hala azdır ama yine de yiyeceklerden tiksinme, aşerme, mide yanması, hazımsızlık, bulantı ve şişkinlik yaşayabilirsiniz. PMS belirtilerine benzeyen duygudurum değişikleri ve ağlamaklı hal de yaygındır.
Haftanın tüyosu: Bebeğinizin dişlerinin ve kemiklerinin gelişimi için yeterli kalsiyum sağlayabilmek amacıyla kalsiyum içeren peynir, sardalya ve brokoli gibi gıdaları bol tüketin.
Boşanmış babalar çocuklarıyla nasıl ilişki kurmalı?
Uzm. Dr. Tarık TURFAN
Merhabalar doktor bey.18 yaşındayım karaciğerimde yağlanma varmış bir hafta sonra ultrason vs bazı testlere giricekmişim.1 hafta önce alkol aldım ve d... devamı
Doğum Kontrol Yöntemleri
29. Hafta
8. Hafta
14. Hafta
Gebe Okuluyla Normal Doğumu Teşvik Edecekler