Bebek: Embriyonuz boyut olarak büyük değişimlerden geçer, kafasından kalçasına uzunluğu bu haftanın sonu itibariyle 1,12 cm’den 1,32 cm’ye ya da küçük bir ahududu boyutuna kadar büyümüştür. Bacak tomurcukları küçük yüzgeçlere benzer, ellerle ayaklarda el ve ayak parmaklarının gelişeceği plakalar vardır. Kalp ve akciğerler, ayrıca gözler ve burun delikleri, bağırsaklar ve apandis de daha gelişmiş görünür. Artık nöral tüp, beyin ve omuriliğe dönüşür.
Anne adayı: Henüz “göstermiyor” olsanız da artık vücudunuzdaki değişimleri gerçekten hissediyorsunuzdur. Hala sabah bulantısı ve erken gebeliğin diğer belirtilerini yaşıyor olabilirsiniz. Memelerde sızlama ve hassasiyet olabilir.
Haftanın tüyosu: Mide rahatsızlığınızı hafifletmek için midenizi asla boş bırakmayın. Gün boyunca sürekli el altında atıştırmalıklar bulundurun, üç büyük öğün yerine sık ve küçük öğünler yiyin. Kan şekerinde düşüşü önlemek için bu atıştırmalıklara, krakerlere biraz peynir eklemek gibi, protein dahil edin.
Boşanmış babalar çocuklarıyla nasıl ilişki kurmalı?
Uzm. Dr. Tarık TURFAN
Merhabalar doktor bey.18 yaşındayım karaciğerimde yağlanma varmış bir hafta sonra ultrason vs bazı testlere giricekmişim.1 hafta önce alkol aldım ve d... devamı
34. Hafta
31. Hafta
3. Hafta
Yüksek Tansiyon Doğum Kusuru Riskini Artırıyor
Hamilelikte Stres İleride Çocuğu Bağımlı Olmaya İtebilir