Diş fırçalamanın esası, hem dişlerin hem de diş etlerinin tamamının üzerinde bakteri plağının birikmesini önlemektir.
Ağız kokusu olanların dil ve damaklarını da iyi bir şekilde fırçalamalarında fayda vardır. Özellikle dilin fırçalanması ve dil üzerinde biriken bakteri plaklarının ortadan kaldırılması, ağız kokusunu kısmen de olsa azaltacaktır. Ama burada önemli olan dairesel hareketlerle dişleri fırçalamaktır. Dişlerin dış ve iç yüzeylerini, ön ve arka taraflarını da aynı şekilde fırçalamak gerekir.
Diş fırçalama sırasında fırçanın arkalara doğru gitmesi, bazı insanlarda öğürtü refleksinin ortaya çıkmasına neden olur. Bu öğürtü refleksinin ortadan kaldırılması kişinin kendisine bağlı bir durumdur. Böylesi bir sorun yaşayan kişiler, küçük fırçalar kullanarak fırçalama tekniğini en arkalara kadar uygulamalıdırlar. Böylece buralarda da bakteri plaklarının oluşması önlenmiş olur. Bakteri plaklarının oluşmasının engellenmesi, ağız kokularını önemli oranda azaltmaya yardımcı olacaktır.
Ağız kokusunu gidermek için diş bakımı nasıl olmalı?
Op. Dr. İlker ABCI
iyi günler doktor bey şuana kadar dahiliye üroloji kbb cildiye doktorlarına gitti bir türlü sonuç alamadım bir genel cerrah uzmanına gitmek istiyorum ... devamı
Çene Cerrahisi Uygulamaları Anestezi İle Mi Yapılır?
Estetik Diş Hekimliğinde Protezin Yeri Nedir?
Çabuk Çürüyen Dişlere Nasıl Bakılmalı?
Diş Gıcırdatma Nedenleri Nelerdir?
Eksik Her Diş İçin Bir İmplant Gerekir Mi?