Ailevi Akdeniz Ateşinde taşıyıcılık vardır. Bu hastalık taşıyıcılardan çocuklara geçebilir. Ama aynı zamanda hasta anne babadan da çocuğa geçebilir.

Bazen de spontan mutasyon denilen, anne ve babada taşıyıcılık olmasa da kişide Ailevi Akdeniz Ateşi’nin görüldüğü durumlar olabilir. Kadınlar ve erkekler arasında, taşıyıcılık açısından fark yoktur.

Ailevi Akdeniz Ateşi’nin görüldüğü belli genler vardır. Bu genler zaman içinde ortaya çıkmıştır. Artık tetkiklerde bu genler yönünden Ailevi Akdeniz Ateşi’ne bir tanı konulması da önemli hale gelmiştir.

Bazı kişiler Ailevi Akdeniz Ateşi genini taşırlar fakat hasta değillerdir. Böyle bir popülasyon da vardır. Ancak hastalığın klinik belirtileri görüldüğü zaman tanısı konulabilir. Hastalığın tanısının konulabilmesi için yalnızca test değil, testin yanı sıra klinik belirtilerin birlikte gitmesi gerekir.

Dr. Belgin ERDOĞAN

hocam sol alt kasağımın orada hafif bir ağrı var . ayrıca bende fmf(aile akdeniz ateşi de var.büyük bir iştahsızlıkta var bunun nedenini söylermisiniz... devamı