Hasta kendine hiçbir şekilde iğne batırtamıyor olabilir. Ya da bu konuda çekinceleri olabilir. Hasta ikna edilerek iğne uygulaması yapılabilir. Çünkü gerçekten tam akupunktur noktası bulunduğu zaman herhangi bir ağrı olmaz. Zaten iğne batırıldıktan 5-10 saniye sonra hiçbir şikâyet ve ağrının olmaması gerekir. Bu konu hastaya anlatılır ve bir sorun olduğu zaman uyarması istenir.
Bu koşullarda hastaya iğne batırmanın bir sakıncası yoktur. Ama iğneyi hiç tolere edemiyorsa, o zaman lazer de uygulanabilir.
Akupunktur uygulaması paslanmaz çelik iğnelerle yapılır. Seanslar 20 dakika sürer. Hasta 20 dakika boyunca bir kabinde, sessiz bir ortamda huzurlu bir şekilde istirahat eder.
Bu uygulama haftada 3 bazen de 4 seans yapılabilir. Hastanın ağrı şikâyeti azaldıkça seansların arası açılabilir. Örneğin haftada ikiye indirilebilir. Çünkü amaç, minimum seans sayısı ile hastayı maksimum kontrolde tutmaktır. Yani 15 seans 5 haftada da 8 haftada da tamamlanabilir.
Kısaca, hastanın şikâyetleri azaldığında seans araları açılarak uygulanabilir. Ancak bu durum kişiye göre değişir.
Fibromiyalji ve Alternatif Tedaviler
Uzm. Dr. Cenk Kiper
Selamın Aleyküm Merhaba: Doktor bey benim penisimin başında ben türü kahve rengi lekeler oluştu bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor nasıl kurtulab... devamı
Akupunktur İle Baş Ağrısı Tedavisinin Süresi
Akupunktur İle Baş Ağrısı Tedavisi Etkili Midir?
Akupunktur İle Baş Ağrısı Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Akupunktur İle Baş Ağrısı Tedavisinde Uzman Seçimi
Akupunktur İle Baş Ağrısı Ve Migren Tedavisinde Ne Tür İğneler Kullanılır?