Özellikle de insan dışkısının gübre olarak kullanıldığı ortamlarda bunlar çok daha hızlı biçimde geçerler. Çocuklar örneğin toprağa dokundukları ellerini ağızlarına götürebilirler. Yanı sıra sık sık el yıkamazlar. Bu nedenle parazitlerin yayılması da hız kazanır.
Birçok çocuğun bir arada olduğu ortamlarda, çocukların dışkısından başka çocuklara da kolayca geçebilir. Anne sütü alan bebeklerde, bağırsak parazitleri çok daha az görülür. Ancak katı gıdalara başlandığı zaman, bu gıdaların hazırlanmasındaki hijyen kurallarına ve dışarıda ne kadar saklandıklarına bağlı olarak yine parazite bağlı enfeksiyonların bulaşması daha kolay olur. Su temizliği çok önemlidir.
Dünyanın pek çok bölgesinde su temizliği sorunu yaşanması, parazitel enfeksiyonları çok hızlandıran bir faktördür. Parazit enfeksiyonları, bölgelere göre, çocukları küçük yaşlarda çok daha fazla etkiler. 1-10 yaş arası çocuklarda daha sık görülür.
İLGİLİ MAKALE
Gebelikte Trikomonal Vajinit
Prof. Dr. Aydın YAĞMURLU
Aydın Hocam Merhaba.2003,2005,2007 doğumlu 3 çocuğum var.Çocuklarımda İnstenstinal Lenfenjektazi hastalığı var.Daha önce çocuklarıma bağırsak kısaltma... devamı
Safra Kesesinde Taş Belirtileri Nelerdir?
Safra Kesesi Taşının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Gastrit Belirtileri Nelerdir?
Gastriti Önlemenin Yöntemleri Nelerdir?
Hassas Bağırsak Sendromunun Belirtileri Nelerdir?