Çocukların katılma nöbetleri sırasında yanlarında bulunan anne ya da başka yakınları panikledikleri için, çocuğun nefessiz kaldığı süre çok uzunmuş gibi gelebilir. Bu süre kontrol edildiğinde genellikle 10 saniyeyi geçmediği görülecektir. Böyle bir sürede de beynin zarar görmesi söz konusu değildir. Çocuk 20 saniyeye kadar nefessiz kalabilir. Ancak bazen çok inatçı çocuklarda bu süre uzayabilir. 20 saniyenin üzerine çıktığında ise havale tetiklenebilir ve çocuk havale geçirebilir.

VİDEO: ÇOCUK HASTALIKLARI

Sadece katılma nöbeti sonucu geçirilen bir havale yüzünden çocuğun beyninde herhangi bir hasar oluşmaz. Ama eğer çocukta tekrarlayan katılma nöbetleri varsa ve bu nöbetler sırasında birkaç kez havale geçirmişse, nörolojik bir muayene yaptırmakta fayda vardır. Doktorun gerekli gördüğü durumda bir beyin elektrosunu çektirmek ve altta yatan başka bir neden olmadığından emin olmak daha doğru olacaktır.

Prof. Dr. Serap UYSAL

iyi günler sayın hocam. benim yaklaşık 3 hafta once bi evladım oldu (erkek) ilk gün hastanedeyken ufak bi nöbet geçirdi ve hastane çalışanları bunu ga... devamı