- İçindekiler
- Çocuklar için
- Kardiyopulmoner Resüsitasyonun
- Göğüs Kompresyonları
- Hava Yolu ve Solunum
- Bebeklerde Kardiyopulmoner Resüsitasyon
Çocuklar için
Çocuklar İçin
Ani kalp krizinin yaygınlığı çocuklarda yetişkinlere oranla daha düşüktür. Genellikle boğulma, nefessiz kalma veya solunum yolu enfeksiyonları gibi bir solunum sorunu oksijen yetersizliğine yol açtığında gerçekleşir.
Bir çocuk bilinmeyen bir süre boyunca tepkisiz kaldığı ve nefes almadığı takdirde kurtarma görevlileri derhal KPR ye başlayarak acil servise başvurmalıdır. Bir otomatik eksternal defibrilatör (OED) varsa mümkün olduğu kadar kısa sürede kullanılmalıdır. Göğüs kompresyonlarına verilen arayı her şoktan önce ve sonra en aza indirebilirsiniz. Her şoktan sonra derhal kompresyonlara başlayarak KPR ye devam edebilirsiniz.
çocuğun tepkisizleştiği görülürse derhal acil servis aranmalı ve bir otomatik eksternal defibrilatör almak üzere bir kurtarma görevlisi gönderilmelidir. Otomatik eksternal defibrilatör gelene kadar kardiyopulmoner resüsitasyona devam edilmelidir. Otomatik eksternal defibrilatör ulaşır ulaşmaz kullanılmalıdır.
Kardiyopulmoner Resüsitasyonun
Kardiyopulmoner Resüsitasyon
NOT: Bu belge yalnızca kardiyopulmoner resüsitasyon öğrenimi hakkında rehberlik sunma amaçlıdır. Resmi bir kardiyopulmoner resüsitasyon kursunun yerine geçme amacı taşımaz. Bedensel zarar verebileceğinizden asla başka biri üzerinde kardiyopulmoner resüsitasyon uygulamayın. Yakınlarınız için kardiyopulmoner resüsitasyon uygulamayı öğrenin. Bu rehber yeni doğanlar için geçerli değildir. Eğitim aldığınız takdirde şu şekilde yapılabilir:
Göğüs Kompresyonları
Göğüs Kompresyonları
Bir elin alt tarafını göğsün merkezine, meme uçlarının tam ortasına koyun. Göğüs üzerine göğüs kemiğini 5 cm kadar hareket ettirecek kuvvette baskı uygulayın. Dakikada 100 kere veya daha fazla olacak şekilde göğüs üzerine 30 kere kompres yapın.
Hava Yolu ve Solunum
Hava Yolu ve Solunum
Kardiyopulmoner resüsitasyon eğitimi almışsanız başı yatırarak ve çeneyi kaldırarak hava yolunu açabilirsiniz.
çocuğun burnunu kapatın. Normal bir nefes alın, hastanın ağzını hava geçirmeyecek şekilde kendi ağzınızla kapatın ve göğsün yükselmesini izlerken bir iki saniyelik iki nefes verin.
Yardım ulaşana kadar 30 kompresyon, 2 nefes sırasıyla kompresyonlara ve nefeslere devam edin.
Bebeklerde Kardiyopulmoner Resüsitasyon
Bebeklerde Kardiyopulmoner Resüsitasyon
Bebek, bir yaşından küçük çocuk olarak tanımlanır. Bebekler için kardiyopulmoner resüsitasyon tekniği bazı değişiklikler içerir.
Yalnızca göğsün yükselmesine yetecek küçük nefesler verilir. Göğsü 4 cm kadar bastırmak üzere yalnızca iki parmak kullanılır. Bunun dışında kardiyopulmoner resüsitasyon sırası çocuklarla aynıdır.
Bir yaşından küçük çocuklarda otomatik eksternal defibrilatör kullanımı önerilmez. Hava yolu tıkanmış görünüyorsa yabancı cismi çıkarmak üzere çocuğu yüz üstü çevirip sırtına vurmak gerekebilir.
Otomatik Eksternal Defibrilatörün Kullanılması
Dyt. Özge Mergen SAĞLAM
Özge hnm merhaba sanatçı çocuklar anaokulundan asistan neşe yıldırım ben sizden kuzenim için bir randevu talep etmek istiyorum sizi çok onerdım kendis... devamı
Çocuklarda Nöbet Tedavisi
Yeni Doğan Bebeklerde İşitme Testi
Çocuklarda Yüksek Ateş Tedavisi
Çocuklarda Karın Ağrısı
Bebeğinizin Sağlığı Ellerden Geçiyor