- İçindekiler
- Güneş Kremi ve Deri Tahrişi
- Antibakteriyel Sabun Güvenliği
- Losyonla İlgili Egzama Sorunları
- Islak Mendil mi, Küçük Havlular mı?
- Çamaşır Deterjanları ve Döküntüler
- Şampuan ve Saç Kremi Hassasiyeti
- Yumuşatıcı Alternatifleri
- Ev Temizlik Malzemeleri ve Sağlık
- Sabundaki Koruyucu Maddeler
- Böcek Spreyi ve Güneş Kremi
- ç Mekanlarda Pestisitler (Böcek İlaçları)
Güneş Kremi ve Deri Tahrişi
Güneş kremi büyük oranda koruma sağlar ancak çocuğunuzun cildi hassas ise bazı formüller sorunlara neden olabilir. Tahrişe neden olabilecek bir bileşen olan paraaminobenzoik (PABA) asit içermeyen ürünler tercih edin. 6 aylıktan büyük çocuklar için, güneş koruma faktörü 30 ya da üzerinde olan ? UVA ve UVB ışınlarını engelleyen - geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanın. 6 aylıktan küçük çocuklar için doktorunuzun tavsiyesini alın.
Antibakteriyel Sabun Güvenliği
Antibakteriyel sıvı sabunlar teoride bazı riskler taşır. En yaygın bileşeni olan triclosan, hassas derisi olan çocuklarda tahriş edici olabilir. Gıda ve İlaç Birliği (FDA) büyüme ve gelişme üzerine etkisini gösteren çalışmalar nedeniyle bu kimyasalı yeniden incelemeye almıştır. Mikroplardan kurtulmak için düzenli su ve sabun kullanımı yeterlidir.
Losyonla İlgili Egzama Sorunları
Bebeğinizin cildini yumuşak tutmak için losyon kullanımı cazip olabilir, ancak nemlendiriciler, özellikle de zaten egzaması olan çocukların hassas ciltlerini tahriş edebilecek parfümler içerir. Paraben ve ftalat gibi bileşenlerin hormonel sorunlara neden olup olmayacağı konusunda da bazı sorular vardır. Kuru ciltler için hafif sabunlar kullanın, banyodan sonra cildi nazikçe okşayarak (silerek değil) kurulayın ve çocuğunuzun doktorundan losyon konusunda tavsiye alın.
Islak Mendil mi, Küçük Havlular mı?
Tek kullanımlık ıslak mendiller elbette işe yarar ancak deri irritasyonuna neden olan alkol ya da parfümler içerebilirler. Bazı mendiller alerjik kontakt dermatiti ? alerjiye neden olan madde ile temas sonucu döküntü ya da kurdeşen - tetikleyebilecek koruyucu maddeler de içerebilir. Bunun yerine küçük, ıslak havlular kullanın. Seyahat ederken, ıslak havluları yeniden kapatılabilir bir kilitli poşette koruyun.
Çamaşır Deterjanları ve Döküntüler
Bazı deterjanlardaki kimyasallar irritant kontakt dermatiti ? tahriş edici bir şeye dokunmaktan kaynaklanan döküntü ? tetikleyebilir. Bu, egzaması olan çocuklarda daha yaygındır. Bunu önlemeye yardımcı olmak için, ilave parfüm ve boya içermeyen hafif deterjanlardan kullanın. Ayrıca, deterjan artıklarının tam olarak çıkması için çocuğunuzun bütün kıyafetlerini, yatak takımlarını ve havlularını iki kez durulayın.
Şampuan ve Saç Kremi Hassasiyeti
Çocuğunuzun saçlarını yıkamadan önce şampuan etiketindeki içeriği kontrol edin. Şampuan ve saç kremlerindeki bazı parfümler ve kimyasallar hassas kafa derisine zarar verebilir. Araştırmalar ftalat, formaldehid ve 1,4 dioksanın sağlığa zararlı olabileceğini saptamıştır. Güvenlik için ilave parfüm, kimyasal ve genel bileşenleri en az olan doğal ürünlerden kullanın.
Yumuşatıcı Alternatifleri
Eğer çocuğunuzun hassas bir cildi varsa sıvı kumaş yumuşatıcılarından ve kurutma kağıtlarından kaçınmak isteyebilirsiniz. Bu ürünler cildi, gözleri, burnu ve boğazı tahriş edecek kimyasallar ve parfümler ? örneğin limonen ve benzil asetat ? içerebilir. Giysilerin yumuşak kalmasını sağlamak için durulama suyuna ½ fincan soyum bikarbonat (karbonat) ya da ½ fincan sirke eklemeyi deneyin.
Ev Temizlik Malzemeleri ve Sağlık
?Nontoksik? terimi düzenlenmemiştir, bu nedenle ev temizlik malzemelerinin içerik etiketini okuyun. Örneğin; bazı deterjanlarda ve dezenfektanlarda bulunan alkil fenol etoksilatlar (APE) hormon problemlerine yol açabilir. Amonyak solunum yollarını tahriş edebilir, deri yanıklarına neden olabilir ve yutulması halinde zehirlidir. İlave kimyasalları az olan temizlik malzemeleri tercih edin ya da temizliği karbonatlı su ya da sirke ile yapın.
Sabundaki Koruyucu Maddeler
Bazı sabunlar ? bebekler için etiketlenmiş ürünler bile ? deri, göz ve akciğer iritasyonuna neden olabilen bir koruyucu olan formaldehit içerebilir. Sabun egzamayı da ? deride iltihap ve iritasyon - tetikleyebilir. Egzama, özellikle de zaten alerji ya da astım hastası olan bebeklerde ve küçük çocuklarda çok yaygındır. Parfüm ve kimyasal içermeyen ürünleri tercih edin.
Böcek Spreyi ve Güneş Kremi
DEET içeren böcek kovucular ve güneş kremlerinden kaçının. Araştırmalar kimyasalların güneş kremi ile birleştirildiğinde deri tarafından daha hızlı emildiğini ve DEET?in güneş kreminin etkinliğini azaltabileceğini göstermiştir. Amerikan Pediatri Derneği çocuklarda %30?dan az DEET içeren böcek kovucuların kullanımını önermektedir. 2 aylıktan küçük bebeklerde böcek kovucuları kullanımı tavsiye edilmez.
ç Mekanlarda Pestisitler (Böcek İlaçları)
Bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocuklar yerde çok fazla zaman geçirirler, kirletici maddeler zeminde ve halılarda birikerek çocuklarınızın ağzına girebilirler. Böcek ilaçları ve diğer toksinler ev tozları ile birlikte eve yayılabilir. Çocuklar bunlara dokunabilir ve ellerini ağızlarına götürdüklerinde bunları yutabilirler. Tüm ev yüzeylerini ? özellikle de zemini ? mutlaka güvenli temizleme ürünleri ile temizleyin.
Çocuklarda mevsime bağlı cilt sorunları nelerdir?
Prof. Dr. Kaan AYDOS
Hocam penisimin sünnet derisi bölümü ve üstün de oluşan beyaz renkli kabarcıklar üstün de oluşan kabarcık birleşme esnasında agrı yapıyor ... devamı
Anne Sevgisi Görmeyen Çocuklar Obez Olabiliyor
Bebekleri Menenjitten Koruyan Aşıya Onay
Okul Öncesi (2-5 Yaş) Dönemde Beslenme
Çocuklarda Deri Döküntülerinin 11 Yaygın Nedeni
Çocukların Beslenmesi: Aman, Acı! Eyvah, Ekşi!