Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylülde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların bol miktarda avlanmasının çok iyi bir besin kaynağı olan balığı ucuzlattığını söyledi.
Balıkta bolca bulunan protein, D vitamini, fosfor ve kalsiyum gibi vücut için gerekli maddeleri bütün yaş gruplarının alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Arslan, ''Balık özellikle protein ve Omega 3 yağları yönünden çok zengindir. Bunlar, çocuklarda hızlı olan beyin ve göz gelişiminde çok önemli olumlu etki yapar,'' dedi.
Yetişkin ve çocukların haftada en az iki kez balık yemesini önerdiklerini kaydeden Arslan, şunları söyledi:
''Sindirimi kolay olduğu için 7'nci aydan itibaren bebeklere balık haşlanarak ya da püre halinde yedirilebilir. Bebek çiğnemeye alıştıktan sonra bu tür gıdaları masada yiyebilir. Balık çok nadiren alerji yapan bir besindir. O nedenle taze balık güvenle tüketilebilir.''
Beslenme çantasına balıklı sandviç koyun
Çocukların beslenme çantasına haftada iki kez sandviç ekmeği içinde balık konulabileceğini ifade eden Arslan, ''Balık, özellikle okul çağlarında fosfor ve mineral açısından zengin olduğu için kemik gelişimine de katkı sağlar,'' dedi.
Sağlıklı Cilt Sağlıklı Kan Dolaşımıyla Mümkündür
Op. Dr. Aytun AKTAN
merhaba 5 agustos -9 eylul -7 ekımde regli oldum bugun kahverengı bır akıntım var bole bır durumda hamıle olabılırmıyım... devamı
Emzirmek İleriki Yaşlarda Yüksek Tansiyon Riskini Azaltıyor
Anne Sütü, Bebeğin Sağlıklı Büyümesini Sağlıyor
Çocuğunuzun Ateşini Düşürmek İsterken Yükseltmeyin
Bebek Besleme Problemleri Ve Çözümleri
Bebeklerimize Tuzu Canlarının Çekmesini Mi Öğretiyoruz