Araştırma Ekibinden kulak-burun-boğaz uzmanı Dr. Hamid Djalilian sesleri hem çıkış noktasında hem de küçük bir çocuğun kol boyu olarak aldıkları 30 santim mesafesinde ölçtüklerini ifade etti. Aslında oyuncaklar doğru kullanıldığında güvenli. Sorun yüksek sesli oyuncaklar kulağa çok yakın tutulduğunda oluşuyor.
Çocukların oyunlarında ne yapacaklarını kestirmek de zor olduğundan da bir risk oluşuyor. Çocuklar yüksek ve tiz seslere karşı çok duyarlı. 85 desibelin üstüne uzun süreli maruz kalmaları işitme kaybına yol açabiliyor. Bu kayıp da maalesef kalıcı oluyor. Ses ne kadar yüksekse zarar verme süresi de o kadar düşüyor. Yani önemli olan 2 faktör sesin düzeyi ve maruz kalınma süresi.
Peki bu konuda ne yapılabilir? Dr. Djlilian kritik bir tavsiyede bulunuyor: Öncelikle ilk yapılması gereken oyuncağı sizin test etmeniz. Eğer yakından tuttuğunuzda sizi rahatsız ediyorsa muhtemelen bir çocuk için de zararlı demektir.
2030 da 78 Milyon Kişi İşitme Kaybı Yaşayacak
Op. Dr. Mircan MİROĞLU
yeğenimde 1 yaşından sonra ani işitme kaybı yaşadı sağ kulak hiç duymuyor sol kulak hafif duyuyor ne yapmamızı tavsiye edersiniz bilgi verirseniz sevi... devamı
Kök Hücre Tedavisiyle Yaşlılıkta İşitme Kaybı Önlenecek
Gürültüye Maruz Kalma
Yeni Doğan Bebeklerde İşitme Testi
İşitme Kaybı Beyindeki Algılama Hücrelerini Öldürüyor
Meniere Hastalığı