Hasta, dişindeki ağrının kalp gibi attığını, nabzının dişinde attığını söyler ve dişinin yerinden yükseldiğinden şikâyet eder. Ağzını kapattığı zaman ilk o dişine değdiğinden ve bunun son derece rahatsızlık verici olduğundan yakınır. Hatta bazı hastalar, diliyle bile dişine dokunamadığını belirtir. Apseye kaynak olan dişte ve onun önündeki ve arkasındaki dişlerde sallanma görülebilir.
Ayrıca, apse ilerledikçe içerideki cerahat kökün ucundan çevreye doğru yayılmaya çalışır. Bu da çevre yumuşak dokularında şişliğe neden olur. Bu şişlik çeşitli bölgelere, alt çenede yanağa ve dudağa, üst çenede damağa, dudağa ve göz kısmına kadar yayılabilir.
Bu şişlikle birlikte hastada hafif ateş de görülebilir. Bunun dışında, bir enfeksiyon söz konusu olduğu için genel sistemik şikayetler olabilir. Hastada kırıklık, halsizlik ve hafif ateş gözlenebilir. Boyundaki lenf düğümlerine dokunulduğu zaman ağrı ve bu lenf nodüllerinde şişme görülebilir.
İLGİLİ MAKALE
Diş apsesi için ev tedavileri nelerdir?
Doç. Dr. Volkan AYDIN
benim kulagim disaridan acilma yaptim,kulagim ucagin bütün gürültüsünü duyuyordu,ben de kulagimi dis macunuyla kapattim,cünkü dislerimin altinda dolas... devamı
Diş Estetiğinde Diş Etine Müdahale Gerekir Mi?
Bebekler Diş Çıkarırken Kaşınan Bölgelere Ne Yapılmalı?
Diş Çekilirken Anesteziye Rağmen Acı Duymak Mümkün Mü?
Ortodontik Tedavilerin Ekonomik Olanları Var Mıdır?
Gülüş İfadeleri Kaça Ayrılır?