Dişteki apselerin tedavileri, iltihabın boyuna, şekline ve gelişimine bağlı olarak farklı şekillerde yapılır. Birincisi, eğer apse akut dönemdeyse, öncelikle hastaya antibiyotik tedavisi uygulanır.
Eğer kronik bir iltihap söz konusu ise, uzun zamandır şişmiş, inmiş ve hasta bir nedenle hekime gidememişse, bu durumda başvurulacak yöntem farklı olur. Bu yöntemlerden biri, iltihabın meydana geldiği ve lokalize olduğu bölgeyi cerrahi yöntemle drene ederek iltihabı boşaltmak ve ancak ondan sonra dişe müdahale etmektir.
Durum bu ölçüde bir müdahaleyi gerektirmiyorsa, o zaman iltihaba neden olan dişi doğrudan çekerek hastayı rahatlatmak gerekir.
İltihabın akıtılması
Bu iki yöntemin arasında, iltihabın boyutuna ve bulunduğu yere göre farklılık gösteren bir müdahale türü de vardır. bazı iltihaplar, bulunduğu yerden kas ve doku yoluyla daha farlı yerlerde lokalize olabilir. Bu lokalizasyonları önlemek de ancak cerrahi yöntemlerle mümkün olabilir. Bunların kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü kana karıştıkları takdirde çok daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir.
İltihabın yayılmış olduğu localara ne kadar erken müdahale edilirse, hasta da o kadar çabuk rahatlayacaktır. İltihabın drene edilerek dışarı boşaltılmasıyla, hasta gözle görülür bir rahatlama yaşayacak ve huzura kavuşacaktır. Bunun ardından hasta ilaçlarını düzenli olarak kullandığı koşullarda, sağlıklı bir hale gelecektir.
İLGİLİ MAKALE
Beyin Enfeksiyonu
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Gülüş Estetiğinde Diş Etlerine Hangi Müdahaleler Yapılır?
Ağız Kuruluğu Kimlerde Daha Fazla Görülür?
Yetişkinlerde Ortodontik Tedavi Kaç Yaşına Kadar Yapılır?
İmplantların Ömrü Ne Kadar?
İmplantların Üzerine Protez Nasıl Yerleştirilir?