Diş eti kanamaları tedavi edilmediği zaman, önce diş kayıpları ortaya çıkar. Bu diş eti kanamaları, kemiğin üzerindeki diş etinden, doğrudan doğruya çene kemiğine geçer. Orada kemiklerde erime, aşınma ve kayıplar meydana gelir. Bunların sonucu ise, diş kayıpları demektir.
Dişlerin kaybedilmesi durumunda, birinci derecede sindirim bölgesi olan ağızda iyi çiğneme yapılamaz ve iyi öğütülemez. Bu ise mide ve bağırsak sorunlarını, buna bağlı olarak da aşırı kilo alımını beraberinde getirir.
Diş etlerinde sorun ve kanamalar olduğu zaman, bu kanamalar bir süre sonra iltihaplara ve diş eti ceplerinin büyümesine yol açacaktır. Diş eti ceplerinin genişlemesi halinde, istenildiği kadar iyi fırçalanmış olsun yemek artıkları birikecek ve bunların kokuşmasıyla ağız kokusu ortaya çıkar.
Diş eti kanaması protezi nasıl engeller?
Fakat sorun sadece ağız kokusuyla sınırlı değildir. Bu diş eti cepleri çene kemiğiyle doğrudan ilişkili olduğu için, çene kemiğindeki erimeler, çene kemiğine ileride yapılması düşünülen bir takım protezlerin başarılı olmamasını da koşullar. Buradaki en önemli sorun da böyle ortaya çıkar. Çünkü çene kemiğinde implant yapacak yer kalmaz.
Eğer hasta implant kullanmak istemez de damak protezi yaptırmak isterse, kullanacağı bu total protezi ağzında tutabilecek doğru düzgün kemik kalmayacaktır. Dolayısıyla da sürekli protezin oynaması ve rahatsızlıklar ortaya çıkacaktır.
Bütün bu nedenlerden dolayı diş eti kanamaları önemsenmek ve hafife alınmamak zorundadır.
İLGİLİ MAKALE
Diş eti kanamasını önlemenin yolları nelerdir?
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Hemoroid (basur) rahatsızlığı, erken boşalmaya yol açar mı ya da erken boşalmayı tetikler mi? Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.... devamı
Diş Eti Çekilmelerine Hangi Estetikler Uygulanabilir?
Ortodontinin Dışarıdan Bakıldığında Daha Az Fark Edilmesi Mümkün Mü?
Ağız Kokusu Nelerden Kaynaklanır?
Diş Bakımında Diş İpi Neden Gereklidir?
Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?