Diş lekelerinin temizlenmesi, muayenehane ortamında çok basit bir işlemdir. Fakat bireyin sigara kullanımı çok fazlaysa, ağız hijyeni genellikle bozuktur. Bu nedenle diş hekimi, öncelikle hastanın ağız hijyenini kontrol altına almaya çalışır. Bunun için de diş lekelerini temizleme ve diş taşlarını kaldırma işlemi birlikte yapılır.
Diş lekeleri, eskiden beri kullanılagelen döner fırçalara, cila pastaları denilen bir takım malzemelerle kaldırılabilir. Bunun yanı sıra farklı ve yeni gelişen yöntemler olmakla birlikte, en sık kullanılan yöntem, döner fırça ve cila pastasıyla yapılan uygulamadır.
Yılda bir kez temizletilmeli
Diş lekeleri temizlendikten sonra yeniden oluşmaması dişe bir şey söz konusu değildir. Ne kadar çok sigara, çay, kahve, alkol tüketilirse, diş lekeleri de o kadar hızlı bir şekilde oluşacaktır.
Yapılan işlemle sadece diş lekeleri ortadan kaldırılmaz. Aynı zamanda diş yüzeylerinin pürüzleri de ortadan kaldırılarak daha cilalı bir yüzey elde edilir. Eğer yüzeylerdeki bu cilalanma sağlanabilirse, lekelenme de bir miktar geciktirilebilir.
Bir kez temizlik yaptırdıktan sonra, bunun ömür boyu kalacağı sanılmamalıdır. En azından yılda bir defa diş taşlarının ve lekelerinin temizletilmesi gerekir.
İLGİLİ MAKALE
Çene kisti teşhisi nasıl yapılır?
Uzm. Dr. Melis ŞENLİK
cildimde sivilce lekeleri ve hafif deliklenmeler var.dermaroller düşünüyorum tedavi başarısı ne kadar acaba.ya da en iyi tedavi yöntemi nedir sizce... devamı
Diş Estetiğinde Diş Etine Müdahale Gerekir Mi?
Bebekler Diş Çıkarırken Kaşınan Bölgelere Ne Yapılmalı?
Diş Çekilirken Anesteziye Rağmen Acı Duymak Mümkün Mü?
Ortodontik Tedavilerin Ekonomik Olanları Var Mıdır?
Gülüş İfadeleri Kaça Ayrılır?