Kişi fırçalama yoluyla ya da başka bir yolla diş taşlarını temizleyemez. Mutlaka bir diş hekimine giderek bunları temizletmesi gerekir. Temizletilmediği koşullarda diş eti hastalıklarına ve başka birçok hastalığa neden olabilir.
Diş taşı belli gıdalar tüketildiğinde daha fazla oluşur diye bir kural yoktur. Ama yeterince temizlenmezse, alt çenenin ön bölgesinde daha yoğun olur. Çünkü buradaki tükürük bezleri plaklarla birleşerek diş taşı oluşumuna yol açar.
Kişiler genellikle dişlerini fırçaladıklarını belirtirler. Ancak sadece fırçalama yeterli olmayabilir. Diş aralarındaki plaklar da diş taşı oluşumuna neden olabilir. Bunun için diş ipi kullanılması önemlidir.
Diş taşı herkeste olmayabilir. Bu biraz da kişinin tükürük yapısına, oradaki bileşenlere göre değişebilir. Dişini hiç fırçalamayan bazı insanlarda diş taşı oluşmayabilir. Yani bu kişinin biraz da bünyesine bağlı bir durumdur.
Diş etinde iltihabının belirtileri nelerdir?
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Diğer Diş Çekimlerinden Farklı Mıdır?
Diş Telinin Kullanım Süresi
Diş Gıcırdatmanın Yol Açtığı Sorunlar Nelerdir?
Diş İmplantı Ve Farklı Tasarımları Nelerdir?
Kanal Tedavisi İşlemi Nasıl Yapılır?