Diş estetiğinde, kişi gülümsediği zaman belli oranda diş ve diş eti görünmek zorundadır. Yani bunun estetik kabul edilebilmesi için belli oranlar vardır. Gülümseme bu oranlara uymuyorsa, yani kişi gülümsediğinde dişler küçük görünüyor fakat diş etleri çok uzun görünüyorsa, dişi biraz daha uzun göstermek için bazı müdahaleler yapılır.
Bazen diş, diş etinin içinde tam olarak sürmemiş olabilir. Bu durumda diş, diş etinin içinde gizli olarak kalır. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman ya lazerle ya da bilinen klasik yöntemlerle veya elektro koterlerle dişler açığa çıkarılır. Yani tıpkı manikürde olduğu gibi, diş etinin kendi formunu bozmadan ama dişin boyunu uzatacak şekilde diş eti alınır.
Bu işlem özellikle klasik yöntemlerle yapılmadığı zaman, kısa bir iyileşme süreci gerekir. 1 hafta içerisinde eski halini alır ve hastaya olması gereken diş eti ve diş boyu kazandırılmış olur.
Diş etine müdahale etme nedenleri
Estetik diş hekimliğinde diş etine iki nedenle müdahale edilir. Bunlardan ilki, diş eti sağlıklı olmasına rağmen, kişi güldüğü zaman çok fazla diş eti görünmesidir. Bu hoş bir görüntü değildir ve insanlar genellikle bu durumdan şikayet ederler. Bu durumda eğer görünen diş eti miktarı 3-4 milimetrenin üzerindeyse, sadece diş etine değil, alttaki kemik dokuya da müdahale etmek gerekir. Çünkü diş eti kemik dokuyu takip eder.
Ama 2-3 milimetrelik bir müdahale ile yeterli bir sonuç alınacaksa, sadece diş etine müdahale edilerek dişin boyu uzatılır ve diş etinin görünen kısmı azaltılır.
Bazen de sağlıksız diş etlerine müdahale etmek gerekir. Diş eti hastalığına bağlı olarak şişmiş, hiperemik, kırmızı, dokunulduğunda neredeyse kanayacak gibi görünen diş etleri söz konusu olduğunda, öncelikle bunların tedavisi yapılır. Bu tedaviyle birlikte diş etine estetik müdahale yapılır. Bu iç içe iki müdahaleden sonra, iyileşme sürecine bırakılır.
Op. Dr. Korkut ARSLAN
İç dudakların estetiği sonraki tamamen diş dudaklarin içinde kalmis yani kapali bir vulva görünümüne kavusabilirmiyim muayene ucretlimi bu amaliyat fi... devamı
Her Hastaya İmplant Uygulanabilir Mi?
Ağız Kokusunu Önlemek İçin Ne Yapılmalı?
Ağız Kokusunu Gidermek İçin Diş Bakımı Nasıl Olmalı?
Dişlerde Var Olan Biçim Sorunları Nasıl Giderilir?
Diş Teli Dişi Çürütür Mü?