Daha beyaz dişlere sahip olmak bugünkü yaşamımızda çok önemli. Diğer bir deyişle, daha beyaz dişler konuşma ve gülümseme şeklimizde bize epey güven kazandırabilir ve görevlerimizi büyük güvenle yerine getirebiliriz. Oldukça maliyetli olduğundan diş hekimine birden çok ziyareti hepimizin karşılayamayacağı bir gerçek ve lekeler geri gelmeye devam ediyor; tekrarlayan bir şey bu.
Dişlerimize doğru şekilde baksak bile dişlerimizin sigara, ilaçlar, soda veya kahveyle lekelendiğini görüyoruz. Yiyeceklerin kalıntıları dişlerin boşluklarına sızıyor ve böylece bu şeyleri fırçalayıp çıkarmak epey zorlaşıyor.
Bu günlerde piyasalarda ufak renk bozulmalarını temizleyen bir sürü beyazlatıcı diş macunu var, leke eskidikçe temizleyip çıkarmak da zorlaşıyor.
Bu yazıda bazı ev çarelerinden bahsedeceğiz, insan böylece diş kliniklerine veya pahalı diş macunlarına harcadığı bir sürü paradan tasarruf edebilir. Günümüzü ışıldayan dişlerimizle aydınlatmak için hangi yaklaşımlar var bakalım.
- Kabartma tozu: Islak bir diş fırçasına kabartma tozu koyabilir veya kabartma tozunun tuzlu tadını nötrleştirmeye yardımcı olması için diş macunlarınıza karıştırabilirsiniz. Kabartma tozu dişleri gerçekten beyazlatma özelliğiyle tanınır.
- Hidrojen peroksit: Bu da evde sahip olduğumuz şeylerden biridir. Dişlerinizi fırçalarken hidrojen peroksidi yutmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Sonuçları görebilmeniz birkaç hafta veya biraz daha kısa sürecektir ve sonuçlar gülümsemenizi gerçekten güzelleştiren daha beyaz dişler olarak ortaya çıkacaktır. Hidrojen peroksiti kullanabileceğiniz diğer bir yol bir pamuk parçasını hidrojen peroksit solüsyonuna batırmak, daha sonra bununla önden ve içten dişlerinizi ovalamaktır.
- Çilek: Çileğin dişleri beyazlatma maddesi olduğu, dişleri temiz ve beyaz yapmada gerçekten etkili olduğu yaygın olarak bilinmez. Çilek şeker ve asit içerir, dişlerinize çilek sürdükten sonra dişlerinizi florürlü diş macunuyla fırçalamanız önemlidir.
Odun Külü: Odun külü beyazlatma özelliği olan bir bileşim olan potasyum hidroksit içerir. Ufak kristaller plağı çıkarabilir ve dişlerinizden tartarı veya diğer birikintileri çıkarmak için dişleri ovalamanız gerekir. Çok sert ovalamamaya dikkat etmelisiniz çünkü bu, mineyi aşındırabilir; o yüzden odun külünü diş macununun üzerine koyup daha sonra dişleri fırçalarsanız iyi olur.
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Diş Beyazlatmak İçin Doğru Doktoru Seçerken Unutulmaması Gerekenler
Evde Diş Beyazlatma
Ofis Tipi Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma
Diş Hijyeni Dişlerinizi Çürümekten Korur