Doğum öncesi dönem, yani gebelik dönemi yaklaşık 40 hafta sürer. Gebeliğin erken dönemlerinde karşılaşılan sorunlar ile ilerleyen dönemlerinde karşılaşılabilecek sorunlar birbirinden farklıdır. Ancak tümü de bebeğin beyin gelişimine olumsuz etkide bulunabilecek risk faktörleridir.
Bir bebeğin sağlıklı bir biçimde dünyaya gelmesi iki faktöre bağlıdır. Bunlardan birincisi, annenin sağlıklı olması ikincisi ise gebeliğin sağlıklı bir biçimde devam etmesidir. Annede herhangi bir sağlık sorunu varsa, örneğin yüksek tansiyon hastasıysa, kan şekerinin yüksek ya da düşük olması gibi şeker sorunları yaşıyorsa, tiroit bezi rahatsızlığı varsa bebeğin beyin gelişimin olumsuz yönde etkileyecek risk faktörleri var demektir.
VİDEO: DR. BELGİN ERDOĞAN "BEBEKLERİN DOKTOR KONTROLLERİ"
Bunun dışında annede önemli bir rahatsızlık ve dolayısıyla ilaç kullanma zorunluluğu söz konusu ise, bu da bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyecek risk faktörlerinden bir diğeridir. Bir diğer sorun, gebelik döneminde yaşanan, özellikle anneye ait mikrobik hastalıklardır. Gebelik döneminde anne ile ilgili yaşanılan tüm sıkıntılar, bebeği bire bir etkilemektedir. Bu nedenle annenin ve gebeliğin sağlıklı olması koşullarında bebek de sağlıklı olacaktır.
Beyin felcinin nedenleri nelerdir?
Dr. Emel GÖKMEN
Merhaba hocam 78 yaşında babam bir kaç gün aralıkla 2 defa felç atlattı sağ taraf ilk felç şah damarı tıkanıklıgından olmuş anjıyo ve stend takıldı st... devamı
Annenin Aldığı Gıdalar, Bebekte Hıçkırığa Yol Açar Mı?
Bebek Beslenirken Neler Tercih Edilmeli, Nelerden Kaçınılmalıdır?
Çocuk Başına Darbe Aldığında Neler Yapmak Gerekir?
Çocuğun Birden Fazla Kafa Travması Geçirmesi Durumunda Ne Yapılmalı?
Okulda Başarısız Olan Çocuklar Terapi Görmeli Mi?