Gülümseme anında gözüken unsurlardan en önemlisi, belki de dudaklardır. Gülüş estetiği tasarımında dudaklara müdahale, artık diş hekimliği tarafından da yapılabilmektedir. Dudaklara müdahalede çeşitli yöntemlerden yararlanılır.

Bunlardan birincisi, botoks uygulamasıdır. Burun altına, tam olarak burnun bittiği noktaya yapılan botoks uygulamasıyla üst dudak aşağıya sarkıtılır ve böylece gülümseme anında fazladan görünen diş etlerinin normal görünmesi sağlanır. Dudak çizgisi çok ince ve hacmi az olan dudaklarda doku doldurucuları kullanılarak, dudaklara hacim verilir.

Bazı uygulamaların tekrar edilmesi gerekir

Ancak bu her iki uygulamanın da belli bir süresi vardır. 6 aylık bir etki süreleri olduğu için senede iki kez bu uygulamaların tekrarlanması gerekir. Fakat 3 yıllık ardışık botoks uygulamalarından sonra kaslar kalıcı bir kıvam kazandığı için, uygulamalara devam edilmesine gerek kalmaz. Dermal filler uygulamalarında ise, uygulamaları hayat boyu sürdürmek gerekir.

Üst dudağın görüntüsünün aynı zamanda dişlerin destekleriyle de değiştirilmesi mümkündür. Üst dudak desteği olmayan kişilere protez yapılırken, bu özellikleri dikkate alınarak daha hacimli dişler yapılır ve böylece dudaklar desteklenmiş olur.

Op. Dr. Korkut ARSLAN

İç dudakların estetiği sonraki tamamen diş dudaklarin içinde kalmis yani kapali bir vulva görünümüne kavusabilirmiyim muayene ucretlimi bu amaliyat fi... devamı