Genetik hastalıkların dışında endokrin hastalıklar, metabolik hastalıklar, konnektif doku hastalıkları ve bağ dokusu hastalıkları kas hastalıklarına neden olabilir. Kas hastalıkları kaslarda erimeye ve kuvvetsizliğe yol açabilir.
Genetik hastalıklar denildiği zaman akla öncelikle Duchenne-Becker gelir. Çünkü bu diğerlerine göre daha sık görülen bir hastalıktır. Bunun ardından kavşak tipi kas hastalıkları akla gelebilir. Üst kasları tutan genetik kas hastalıkları görülebilir. Daha erken dönemde meydana gelen konjenital miyopati denilen konjenital kas hastalıkları da görülebilir.
Diğer hastalıklar
Genetik grubun dışında, konnektif doku hastalıkları kas hastalıklarına neden olabilir. Buradaki önemli hastalıklardan biri romatoid artrit, diğerleri lupus ve sjögren denilen hastalıklardır. Bunların hepsi hem kasları tutabilir hem de çevresel sinirleri tutarak hastalığa neden olabilir.Bir diğer grup ise endokrin hastalıklardır. Bu grupta en başta tiroit hastalıkları yer alır. Çünkü tiroit hastalıkları sık olarak görülür. Özellikle hipotiroidi, yani hipofiz bezinin az çalıştığı durumlar kas hastalıklarına daha sık neden olabilirler.
Bu tür yakınmaları olan hastaların bir hekim, öncelikle de bir nörolog tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bu şikâyetlerin bir kas hastalığından ya da başka bir nörlojik sistem hastalığından veya nörolojik sistemin dışında bir hastalıktan mı kaynaklandığı araştırılmalıdır.
Kas hastalıklarının nedenleri
Op. Dr. Korkut ARSLAN
17 kasımda regli oldum 24 kasımda bitti 25 inde ters (anal) ilişkiye girdim bakireyim boşalma oldu fakat cinsel organı 1-2 kez değdi hamilelik olur mu... devamı
Kas Hastalıklarının Tedavisi
Kas Hastalıklarının Teşhis Edilmesinde Kullanılan Yöntemler
Kas Hastalıkları
Kas Hastalıklarının Nedenleri