Nedeni saptadıktan sonra tedaviyi bu nedene göre yönlendirmek gerekir. Örneğin genetik bir hastalık söz konusuysa tedaviyi ona göre yapmak gerekir. Ya da bir enfeksiyon ajan varsa onu ortadan kaldırmak gerekir.
Kas hastalıklarına hormonal nedenler de yol açabilir. Örneğin bir tiroit ya da diğer hormon hastalıkları da buna neden olabilir. Ancak bunların içinde en sık görülen tiroit hastalığıdır.
Kas kuvvetinin düzeltilmesi
Burada tiroit hastalığının tedavisi önemlidir. Yani hipertiroidi ise hipertiroidinin, hipotiroidi ise yani tiroit bezi az çalışıyorsa bunun tedavisine yönelmek gerekir.Bağışıklık sistemine bağlı olarak ortaya çıkan kas hastalıklarında ilaç tedavileri de devreye girer. Bazen kortizol ve steroid gibi ilaçların kullanılması gerekebilir. Ya da immün sistemi baskılayan başka ilaçların kullanımını gerektirebilir.
Bunların yanı sıra, hastanın kas kuvvetinin de düzeltilmesi gerekir. Kas hastalıklarında hastanın kas kuvvetinin korunması ve düzeltilmesi açısından fizik tedavi önemli bir yere sahiptir. O nedenle hasta fizik tedavi uzmanına ve fizyoterapiste yönlendirilir.
İLGİLİ MAKALE
Kas hastalıklarının belirtileri
Op. Dr. Sinan GÖKER
merhaba hocam ablamın gözünde prdissemin koloidist adında bir hastalık var.tedavisi mümkün mü?... devamı
Kas Hastalıklarının Tedavisi
Kas Hastalıklarının Teşhis Edilmesinde Kullanılan Yöntemler
Kas Hastalıkları
Kas Hastalıklarının Nedenleri