- İçindekiler
- Evde Tedavi
- Tıbbi Tedavi
Evde Tedavi
Evde Tedavi
Genellikle kulağınızın içine dirseğinizden daha küçük bir şeyi hiçbir zaman sokmamanız söylenir. Kulağınızın içine görmeden bir şey sokmaktan kaçınmanın temel nedeni, herhangi bir cismin çoğunlukla kulak kanalının derinliklerine itilmesidir. Bu, sadece kulak zarına hasar vermez, aynı zamanda cisimlerin nihai geri alımlarını da daha zor hale getirir. Bu özellikle, kulak kirleri için geçerlidir.
- Kulak kiri genellikle diş macunu kıvamındadır. Kulak çöpü ya da benzer cisimler kulak kirini çıkarmak için kullanıldığında, kirin çoğu kulak kanalının derinliklerine itilir. Bu daha sonra sertleşir ve alınması çok daha zor olur.
- Kulak kanalının şekli, kulak kepçeleri (kafanın kenarındaki kulağın yuvarlak bölümü) çekildiğinde hafifçe değişir. Etkilenen kulağı aşağı çekerek ve kulak kepçesini sürekli kıpırdatarak cismin dışarı düşmesini sağlayacak yer değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz.
- Bir cisim kulağa sıkıştıysa ve bu teknik işe yaramıyorsa, en iyisi bunun, cismi iyi ışık ve aletlerle görebilen bir doktor tarafından yapılmasıdır.
- Kulağınızın içinde canlı bir böcek olması oldukça rahatsız edici olabilir. İnsanlar çoğunlukla böceğin hareketini durdurmakta çaresizdir. Kulak zarınızda bildiğiniz bir delik yoksa kulağınıza bir miktar madensel yağ damlatmak genellikle güvenlidir. Bu, böceği öldürecek ve sizin, ileri bakım için tıbbi kuruluşlara sakin ve güvenli bir şekilde gitmenize olanak sağlayacaktır.
- Eğer kulağınızda ya da çocuğunuzun kulağında) bir şey varsa (ve bir doktor ziyareti gerekli olacak gibi görünüyorsa), mümkünse muayeneden önceki sekiz saat boyunca herhangi bir şey yemekten ya da içmekten kaçının. Bazı cisimlerin güvenli şekilde alınabilmesi için sakinleştirici gerekir. Sakinleştirici, işlemden 8 ila 12 saat önce hiçbir şey yutmazsanız çok daha güvenlidir.
Tıbbi Tedavi
Tıbbi Tedavi
Tedavi büyük oranda cisim ya da cisimlerle yerlerine bağlıdır. Doktorunuz bir cismi çıkarmak için kendi özel yöntemini kullanırsa şaşırmayın. Deneyim, çoğunlukla güvenli ve etkin yaratıcı teknikler ortaya çıkarır.
- Yaygın kullanılan teknikler, cisme hafif vakum uygulanmasını, ucunda kavis ya da çengel olan küçük maşaları ya da aletleri kapsayabilir.
- Cisim metalikse uzun bir alet mıknatıslanarak kulaktan nazik bir şekilde çekilmesi sağlanabilir.
- Diğer yaygın teknik, kulağın boşaltılmasını içerir. Kulak zarı bozulmamış görünüyorsa, küçük bir kateter kullanılarak cismi geçecek şekilde ılık su fışkırtılır. Su, kulak kanalının sonunda girdap oluşturur ve genellikle cismi temizleyerek dışarı çıkarır.
- Herhangi bir deneyimli uzman, çocukların bu tekniklere direneceğini söyleyebilir. çocukların direnmesi başarı şansını düşürecek ve komplikasyon riskini yükseltecektir. Cismin rahat ve sakin alınmasına olanak sağlanması için gerektiğinde çocukların sakinleştirilmesi, bir seçenek olarak düşünülebilinir.
Çocuklarda Hırıltılı Solumanın Nedenleri
Dr. Canan YILDIRIM
Makata cisim kaçtı yumurta nasıl cıkar doktor hanım bagırsakı yırtarmı... devamı
Kulakta Yabancı Cisim
Kronik Sinüzit
Meniere (Menyer) Hastalığı
Ortakulak İltihabı
Yüzücü Kulağı (Dış Kulak İltihabı)