Birçok insana, lazerle diş tedavisi uygulanabilir. Lazerin uygulanmaması gereken herhangi bir durum yoktur. Çünkü lazer enerjisi oldukça güvenli bir enerji türüdür. Hedef alınan dokuların ortadan kaldırılmasını ve gerekli işlemin yapılmasını sağlar.
Yanı sıra, çok düşük enerji seviyelerinde lazer kullanıldığında, dokuların iyileşme hızını arttırma özelliği vardır. Sadece tümör olan bölgelerde, ağız kanserlerinde kanserli bölgeye düşük seviyede lazer uygulaması yapılmaz. Çünkü bu, tümör bölgesinin daha fazla artmasına yol açar.
Her yaş grubunda kullanılır
Yaş açısından ise lazerler, çok küçük çocuklardan çok ileri yaşlardaki kişilere kadar çok geniş bir hasta grubunda kullanılabilir. Ayrıca hamilelerde uygulanmasında da herhangi bir sakınca yoktur.
Lazer ışınlarının özelliği, tek dalga boyuna sahip ışık kütlelerinden oluşmasıdır. Bu ışık kütleleri birbirine paralel şekilde hareket eder. Dolayısıyla oluşan enerji ışığı düz bir hattı takip eder. Bu ışın, hedeflenen doku üzerinde ısı enerjisine dönüşerek, ani bir etkiyle dokuyu ortadan kaldırır.
Bu sayede yumuşak dokular, yani diş eti üzerinde kesi yapılabilir. Aynı şekilde diş minesi üzerinde mine kesisi yapılabilir ve bu şekilde çürükler ortadan kaldırılabilir. Keza kemik dokusu üzerinde de lazer ışını uygulandığında, hızlı bir şekilde kemik ortadan kaldırılarak kemik tıraşlamaları yapılabilir.
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Diş Etinde İltihabının Belirtileri Nelerdir?
Ağız Kokusu Yol Açan Hastalıklar Nelerdir?
Yetişkinler İçin Estetik Diş Telleri Mi Kullanılır?
Eksik Her Diş İçin Bir İmplant Gerekir Mi?
Diş Eti Kanamasının Tedavi Edilmemesi Hangi Sorunlara Yol Açar?