Bu bölgelerde net sınırlı bir kızarıklık gözlenir. Çok kaşıntılıdır. Parmak arasında biraz daha sulantıya meyillidir. Ayak tabanında da kuru deri görüntüsü çok sık rastlanan bir görüntüdür.
Tırnağa yerleşen mantar, tırnakta şekil ve renk değişikliği yapar. Normale göre daha kalınlaşmış, rengi sararmış, yeşillenmiş ya da kararmış bir tırnak yapısı da gözlenebilir.
Mantarda ayırıcı tanı
Fakat ayırıcı tanının konulabilmesi için mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Hekimler tablonun mantar olduğundan emin olamadıklarında, genellikle direkt mantar incelemesi yapabilirler. Mikroskop altında küçük kazıntı materyallerin incelenmesi ve orada mantar elemanlarının görülmesiyle tanı konulabilir.
Bir diğer tanı yöntemi de mantar kültürüdür. Burada alınan materyal bir besi yerine ekilir. Yaklaşık 3 hafta sonra bir üreme gözlenir. Ve mantar türü kesin şekilde belirlenir.
İLGİLİ MAKALE
Mantar zehirlenmelerine karşı uyarı
Dr. Emel GÖKMEN
Hocam merhaba, Demin öylesine girdiğim bir sitede menejit ile ilgili bir yazı sonucu kafamın karışması ile size yazıyorum. Belirtileri bende var gibi ... devamı
Sedefin Tuttuğu Bölgeye Göre Tedavisi
Ciltteki Benlerin Alınması Gerekli Midir?
Tırnak Batması Bakımı Nasıl Yapılır?
Kistik Aknenin İz Bırakma İhtimali Nedir?
Kaşıntıdan Kabaran Bölgelere Ne Yapılmalı?