Tırnak mantarında lazer tedavisi son 3 yıldır ABD’de, son 1 yıldır Avrupa’da uygulanmakta olan bir yöntemdir. Bu yöntem bütün hastalarda uygulanabilmektedir. Uygulanamadığı tek hasta grubu, ayağında diyabete bağlı his kaybı olan hasta grubudur.
Lazer uygulaması genellikle 2 saatlik bir işlemdir. Tek bir seansta yapılır ve hastalar en kısa sürede normal yaşantılarına dönebilirler.
Bu yöntemin herhangi bir yan etkisi olmadığı için kısıtlayıcı bir özelliği ya da kullanılmaması gereken bir hasta grubu söz konusu değildir. Diyabetli hastalarda bu yöntemden kaçınılmasının nedeni, ayakta his kaybının olması nedeniyle lazerin zaman zaman vereceği ısının hasta tarafından hissedilmeyecek olmasıdır. Bu ısı nedeniyle oluşabilecek yanık gibi bazı sorunların engellenmek istenmesinden dolayı, diyabetli hastalarda lazerden kaçınılır. Ama lazer tedavisi diyabetliler dışında herkeste uygulanabilmektedir.
Tırnak mantarında lazerle tedavi, ilaç tedavisinde yan etkilerin ortaya çıktığı hastalar için bulunmuş olan bir yöntemdir. Ancak bu yöntem hiçbir yan etki içermediği için, zamanla diğer hastalarda da uygulanmaya başlanmıştır.
Uzm. Dr. Günnur ÖNARSLAN
selamlar günnur hanım bi konu hakkında danısıcaktım babamın ilk tırnaklardan basladı hastalıgı biz mantar olabilir sanıyorduk ama bi zaman sonra ayak ... devamı
Siğilin Daha Çok Görüldüğü Kişiler Kimlerdir?
Sedef Hastalığının Nedenleri
Gül Hastalığında Kullanılan Kozmetik Kremler
Cilt Benlerine Karşı Alınacak Önlemler Nelerdir?
Kaşıntı İçin Yapılan Testler